Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Yoga Stap voor Stap Review!

Beste yogacursus voor beginners?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Yoga stap voor stap Review. In mijn eerlijke review wil ik je graag mijn ervaring en mening met jou delen, over deze online yogacursus voor beginners. De cursus is van het team ´Happy with yoga´ die nog meer verschillende online yogacursussen aanbieden. De kracht van yoga voor een totale ontspanning van lichaam en geest. Lees snel verder!

Yoga stap voor stap Review!

Deze cursus is van het team ´Happy with yoga´. Zelf ben ik al zeer bekend met dit platform en heb al een aantal cursussen bij hun gevolgd. Ik ben ook al bekend met yoga maar wilde toch kijken of deze beginnerscursus aansluit bij wat ik al deed. 

Wat is yoga?

Of je een beginner bent of al jaren yoga volgt, yoga is een zeer opkomende trend. Maar wat is yoga? Dat vind ik altijd een lastige vraag als ik die krijg. Ik weet wat yoga voor mij betekent maar om het dan uit te leggen aan iemand anders, dat is denk ik voor iedereen anders. Yoga dateert van eeuwen terug in India. Het betekent eigenlijk het samenbrengen of verbinden van lichaam, geest en ziel. Yoga is heel rustgevend en er zijn heel veel verschillende vormen van yoga.

Yoga stap voor stap voor beginners.

Als je aan yoga wil gaan doen ben je natuurlijk een beginner. Jouw wensen of doeleinden kunnen ook anders zijn dan die van je buurman of buurvrouw. Wat je wel tegenwoordig hoort of leest is dat iedereen die yoga beoefent zich daar prettig bij voelt. Ze worden rustiger en staan steviger in hun schoenen. Mensen die yoga beoefenen hebben ook minder lichamelijke klachten. Je kunt yoga eigenlijk overal uitvoeren waar jij dat maar wil, als je je er maar prettig bij voelt. Je kunt het in het park gaan doen, op een matje of gewoon in de huiskamer.

yoga stap voor stap review.

Hoe te ontspannen.

Als je thuis bent en je leest een boek, of je kijkt op je telefoon, of je zit in de avond gezellig een serie of film te kijken denk je dat je dan aan het ontspannen bent. Maar je hebt het dan goed mis. Je ontspant juist helemaal niet omdat je te veel bezig bent met de prikkels van buitenaf en niet aan het kijken bent wat er binnenin je gebeurt. Vooral als je dit voor het slapen doet kan het problemen geven met inslapen. Helemaal als je een hele spannende film hebt gekeken. Als je bijvoorbeeld een halfuur voor het slapen gaan zou stoppen met alle afleiding en een aantal oefeningen van yoga zou gaan doen, zou dat zeer helpen om de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren.

Yoga stap voor stap. Wie heeft deze cursus gemaakt?

De makers van deze yoga cursus zijn de mensen achter het succesvolle yoga platform ´Happy with yoga´. Het platform is opgezet door Rolf van Balen en Melanie Poldervaart. Zij volgden een aantal jaar terug een yogales in New York. Daar waren ze zo positief verrast wat die les hun bracht, dat ze bij terugkomst in Nederland ook lessen gingen volgen. Ze hebben hun passie gevonden en zijn hun reis begonnen om te werken aan een eigen online yoga platform. Zij willen heel graag hun kennis delen en hebben allerlei cursussen gemaakt zodat jij die kunt volgen.

Het fijne aan yoga vinden zij dat je het echt gaat leven. Alles wat je de hele dag door automatisch doet gaat even uit. Je gaat heel bewust iets doen en dat is yoga. Er zijn vele voordelen die het met zich meebrengt als je je lichaam op een hele andere manier laat werken; je wordt sterker, fitter en je krijgt meer uithoudingsvermogen. Daardoor heb je veel minder kans op lichamelijke klachten. Melanie Poldervaart is de docente van deze online yoga lessen. Melanie heeft zichzelf weer terug gevonden door yoga. Voordat ze met yoga in aanraking was gekomen zat ze in wat duistere periode van haar leven. Ze heeft haar passie nu wel gevonden. Ik vond het erg fijn om naar de stem van Melanie te luisteren in deze cursus.

Melanie Poldervaart
Melanie Poldervaart
Rolf van Balen
Rolf van Balen

Yoga stap voor stap. Wat is het precies?

´Yoga stap voor stap´ van ´Happy with yoga´ is een online yoga cursus. Deze yoga cursus bestaat uit negen uitgebreide yogalessen. Tijdens deze cursus zul hier leren om de basis oefeningen van yoga te oefenen. Je gaat leren om te ontspannen en om je lichaam gezonder en sterker te maken. Bij het uitvoeren van deze oefeningen is het belangrijk dat je in het hier en nu blijft. Het tempo van de lessen kun je helemaal op je eigen manier gaan volgen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is iets waar je deze les op kunt kijken zoals je smartphone en tablet of laptop, en natuurlijk een klein beetje internet.

Inhoud

Als je deze cursus hebt aangeschaft kom je in het ledengedeelte. Het ledengedeelte zit logisch in elkaar en heeft dezelfde vormgeving als de website. Voor mij straalt het rust uit en er is veel aandacht gegeven aan de vormgeving en het gebruiksgemak van dit programma. De lessen kun je zoveel volgen als je maar zou willen. Via een stappenplan kun je op je eigen tempo de basis van het yoga leren.

En wat krijg je nou precies?

Je krijgt negen volledige yoga training video’s van ongeveer een uur waarbij je eerst aan de gang gaat met de basistechnieken van yoga. Die worden op een zeer duidelijke manier uitgelegd. Je krijgt er een e-book voor beginners bij met de 25 belangrijkste houdingen en technieken. En je krijgt er nog een bonus les bij over de filosofie van yoga. Je krijgt ook toegang tot alle geheime groepen in the community. 

Ervaringen en recensies

De ervaringen die ik heb gelezen van mensen is dat ze de cursus heel toegankelijk vinden. De lessen zijn makkelijk te volgen en de naam zegt het al: je kan yoga stap voor stap rustig op jouw eigen tempo direct toepassen. Je kan dit natuurlijk gewoon in je eigen ruimte met je eigen smartphone of je laptop op een plek gaan beoefenen waar jij je prettig bij voelt. Op het internet zijn de reviews van andere mensen en de beoordelingen over deze cursus allemaal positief. Dit is natuurlijk niet zo gek want met deze cursus kun je vrij snel de beginselen van yoga tot je nemen. Je kan de lessen zo vaak doorlopen als je zelf zou willen. Melanie en Rolf weten waarover ze spreken en het is ook wel echt een warme community waar je je welkom voelt.

Mensen vertrouwen?

Als je mijn andere reviews hebt gelezen, weet je dat het platform ´Happy with yoga´ te vertrouwen is. In andere reviews ga ik daar wat dieper op in. Op de sales pagina van het bedrijf vind je gewoon het kvk-nummer terug en het klopt allemaal. Je hoeft niet bang te zijn dat je met oplichting te maken hebt.

Yoga stap voor stap review

Yoga stap voor stap. Voor wie is het bedoeld?

Deze cursus ´Yoga stap voor stap´ is voor iedereen. Of je nou jong of oud bent, het maakt niet uit. Wist je dat er alleen al in Nederland meer dan 1000000 mensen zijn die yoga beoefenen? Dat yoga één van de snelst groeiende vrije tijd invullingen is die mensen op dit moment doen, dat is dus wel duidelijk. Je kunt yoga overal doen en je kunt ook zomaar beginnen. Je hoeft niet ergens aan te voldoen en je hoeft niets te presteren. Er zit ook geen win-model achter want je kunt zelf het tempo toepassen op jouw eigen mogelijkheden. Het maakt dus niet uit of je al jaren aan yoga doet of dat je net bent begonnen. Yoga heeft niets met godsdienst te maken  en iedereen en elk persoon ongeacht zijn leeftijd of godsdienst kan gewoon met yoga beginnen.

Yoga is niet zweverig ook al wordt dat soms wel bedacht. Het is echt een manier om jouw lijf soepeler te maken, fitter, en meer bewust te zijn van het moment waar jij je nu begeeft.

Niet goed geld terug garantie

Als je twijfels hebt mag je gewoon deze ´yoga stap voor stap´ cursus 30 dagen lang testen en beoordelen of het wat voor jou is. Als je uiteindelijk concludeert dat het is niks is voor jou of de cursus valt wat tegen, dan kun je Rolf en Melanie een e-mail sturen en krijg je zonder lastige vragen gewoon je geld terug. Ik heb in de verdere recensies niet echt gelezen over mensen die hun geld terug hebben gevraagd maar meer dat ze zeer enthousiast zijn over deze cursus.

Je kunt dus 30 dagen vrijblijvend testen, beoordelen en yoga beoefenen. Je zult merken dat dit product doet wat het belooft en werkt zoals dat hoort. Rolf en Melanie hebben veel aandacht besteed aan hun product en het zou mij dus verbazen als het jou niet bevalt. Er wordt natuurlijk wel een beetje inspanning verwacht. Maar dat heb je er toch wel voor over om beter in je vel te zitten?

Conclusie

Nu mijn eerlijke mening over deze cursus ´stap voor stap yoga´: ik vind het een goede eerste stap om kennis te maken met yoga. Ook als je geen beginner bent is het fijn om toch met deze cursus te gaan beginnen. Het is een perfecte kans om je kennis van de basis van yoga te optimaliseren. Vooral de lessen over ademhaling waren redelijk nieuw voor mij. Ik heb daar veel van kunnen leren. De ademhaling is heel belangrijk bij yoga maar natuurlijk ook voor het leven in het algemeen. Door regelmatig aan yoga te doen ben ik een stuk leniger in mijn lichaam en voel ik mij beter gedurende de dag. Voor mij was het persoonlijk wel moeilijk om aan yoga te gaan doen in een grote groep en ik zag daar behoorlijk tegen op. Deze online cursus was voor mij een erg fijne eerste stap. De cursus is nu afgerond maar het zal zeker enkele maanden duren voordat ik de inhoud helemaal tot mezelf heb genomen.

review yoga stap voor stap

Yoga stap voor stap online cursus!

Begin vandaag nog met deze online cursus voor beginners. De perfecte onlinecursus als je wilt beginnen met yoga.

Ga direct naar de speciale kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *