Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Yoga Nidra Cursus Review en Ervaringen

Kan je met deze cursus tot een bewuste diepe ontspanning komen?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Yoga Nidra review en ervaringen. Ben jij ook opzoek naar een methode waardoor je beter gaat slapen en minder stress gaat ervaren? Ik ben op onderzoek uitgegaan en deel hier graag mijn eerlijke mening met je over Yoga Nidra en wat het voor mij heeft betekent. Lees snel verder!

yoga nidra review

Wil je leren hoe je tot een diepe ontspanning kan komen? Begin vandaag nog met deze fantastische Yoga Nidra cursus!

Ga direct naar de speciale kortingspagina!

Yoga Nidra review.

De bedoeling van Yoga Nidra is om te leren hoe je je moet ontspannen en beter in een diepe slaap kunt vallen. Dat leer je op een zeer korte termijn, je werkt stap-voor-stap toe naar die complete ontspanning. Met Yoga Nidra werk je op een systematische manier, om je lichaam naar een complete ontspanning te brengen. Rolf van Balen en Melanie Poldervaart van ´Happy with yoga´, hebben Yoga Nidra ontdekt. Zij hebben de kunst van bewuste diepe ontspanning ontwikkeld. Rolf en Melanie zijn zeer ervaren yoga leraren en delen hun passie via hun website en bereiken daarmee 10.000 volgers.

Wat is Yoga Nidra? 

Wat is Yoga Nidra nu precies? Yoga Nidra is een e-book. Dat betekent dus dat je alleen een digitale versie van het product zult ontvangen. Het is een speciale yoga methode waarbij je naar een complete fysieke mentale en emotionele ontspanning toe werkt. Veel mensen gebruiken dit ook om beter te kunnen slapen, of als een middel tegen stress. Je balanceert de gehele tijd in een stadium tussen wakker zijn en slapen. Om naar deze status toe te werken moet je een aantal systematische oefeningen en visualisaties doen.

Een gemiddeld mens slaapt zeven uur per dag, maar er wordt aangeraden om acht uur per dag te slapen. Je besteedt dus eigenlijk een derde van je dag aan slaap en dat gedeelte bepaalt hoe jij de rest van de dag functioneert. Want slaap heeft twee functies: een herstellende functie en een oplaadfunctie. Je slaapkwaliteit wordt door vele factoren bepaald maar ontspanning speelt altijd een rol. Hoe ontspannen ben jij als je in je bed ligt?

Als je gedachten met je aan de loop gaan, kom je niet goed tot rust. Je valt dan vaak van moeheid in slaap. Dit komt je slaapkwaliteit niet ten goede want je gedachten gaan onbewust door. Doordat je gedachten blijven opkomen tijdens de slaap worden je hersenen automatisch geactiveerd. En daardoor is de ontspanning in je slaap ook anders. Veel mensen kijken vaak tot laat televisie of zijn nog tot laat druk bezig met werk en administratie. Hun hoofd komt dan niet goed tot rust en juist dat is zo belangrijk: een rustig hoofd voor de kwaliteit van je slaap.

Als je slaap niet goed is merk je dat de volgende dag direct. Je hebt meer hulpmiddelen nodig om de dag door te komen. Vaak ga je dan slechter eten, zoals snoep en ongezonde tussendoortjes. Je gaat ook meer eten en je hebt trek in vette rommel. Ook als je slaaptekort hebt is het drinken van veel cafeïne slecht voor je. Je lichaam heeft moeite zich te concentreren en heeft eigenlijk rust nodig.

yoga nidra review

Slaapkwaliteit verbeteren? Is Yoga Nidra de oplossing?

Mensen vinden het vaak moeite om in zichzelf te investeren. Ze zijn veel met de buitenwereld bezig maar kijken niet naar zichzelf. Wat kan ik doen om aan mezelf te werken zodat ik mijn leven kan lijden zoals ik dat wil? Dat vraag ik mezelf vaak af. Als ik mensen om mij heen vraag of zij investeren in hun slaap, kijken ze me gek aan. De meeste mensen hebben wel allemaal een spaarrekening, een huis, of eens iets belegd. Dit soort investeringen kunnen ook wel eens tegen zitten. Maar over het algemeen en over de langere periode komt er vaak winst uit dit soort investeringen. Zo is dat ook met je slaap. Als je nu investeert in je slaap en je ontspanning, heb je daar op de lange termijn profijt van.

Voor wie is Yoga Nidra bedoeld?

De meeste mensen kennen yoga maar niet iedereen houdt ervan. De lenigheid of de soms onhandige en pijnlijke yogahoudingen is niet voor iedereen weggelegd. Yoga Nidra is anders. Het wordt ook niet voor niets slaapyoga genoemd. Het is namelijk zo dat je met Yoga Nidra voor een groot gedeelte gewoon stil op je rug ligt, met je ogen dicht. Yoga Nidra zou veel voordelen hebben als het regelmatig beoefend wordt. Vooral een verbeterde kwaliteit van slapen kan hiermee bereikt worden. Er wordt gezegd dat een uur Yoga Nidra gelijk staat aan vier uur normale slaap. Verder schijnt het erg goed te zijn voor het behandelen van de hoge bloeddruk en helpt het chronische pijntjes te verminderen.

Wie zijn de verkopers van Yoga Nidra?

De auteurs van Yoga Nidra zijn het team van ´Happy with yoga´: Rolf van Balen en Melanie Poldervaart. ´Happy with yoga´ is bekend op het internet van het delen van veel informatie over meditatie, mindfulness en yoga. Rolf en Melanie hebben veel internationaal erkende diploma’s behaald in mindfulness en yoga. Ze zijn gecertificeerd voor YACEP, E-RYT500 en Hatha Vinyasa. Beide docenten hebben ook nog eens een paar honderd uur aan meditatie training gevolgd. Door de jaren heen hebben ze les gegeven in zowel Nederland als Cambodja, Bali en Polen. Rolf en Melanie weten dus waar ze over praten.

Melanie yoga nidra review
Melanie Poldervaart
Rolf yoga nidra review
Rolf van Balen

Is Yoga Nidra betrouwbaar?

Ik heb al eerder een keer mijn mening gegeven over of ´Happy with yoga´ betrouwbaar is. Ik doe het nu nog een keer met Yoga Nidra: ´Happy with yoga´ is geen oplichting. Voor alle zekerheid controleren we altijd het KVK nummer. Dit nummer staat bij de meeste producten onderaan de verkooppagina. Het bedrijf ´Happy with yoga´ is gevestigd op de lange Haven 20 in Schiedam. Rolf en Melanie hebben een indrukwekkende lijst met bedrijven waarmee ze hebben samengewerkt. Het feit dat bedrijven hen willen inhuren geeft wel aan dat ze te vertrouwen zijn. Zoals ik al heb aangegeven zijn ze een begrip in Nederland.

Wat is Yoga Nidra? Wat houdt de online cursus in?

Op de site kun je lezen hoe je met Yoga Nidra op een systematische manier naar een complete ontspanning toewerkt. Je fysieke en mentale lichaam komen totaal in ontspanning. De online cursus van ´Happy with yoga´ geeft je manieren om je hierin te helpen. De cursus bestaat uit zeven Yoga Nidra audio sessies, een uitgebreid e-book, en drie yogasessies. Als je deze cursus hebt aangeschaft krijg je je eigen inloggegevens waarmee je naar het afgesloten online gedeelte kan gaan. Daar krijg je uitleg over de mogelijkheden om deze cursus te downloaden. Je kunt de bestanden dan zelf op je telefoon, iPad of laptop zetten. En dan direct aan de slag!

De zeven Yoga Nidra audio sessies.

De audio sessies duren niet langer dan 10 tot 40 minuten. Al deze audio versies zijn ingesproken door Rolf van Balen. Je kan de sessies gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kan de korte sessie bijvoorbeeld helpen om even weg te dromen of te ontsnappen aan de drukke dag. De langere sessie kan je helpen om bij langere slaap de kwaliteit te verbeteren.

Het e-book.

Het e-book brengt je vooral achtergrondinformatie.Yoga Nidra wordt hier beschreven als een bewuste slaap. Met name de frequentie van hersengolven spelen bij Yoga Nidra een rol. Sankalpa wordt ook behandeld. Dit betekent: de intentie gevormd door het hart en de geest – een plechtige gelofte, vastberadenheid of wil. Sankalpa is dus een intentie die je kunt zien als een plant in je onderbewustzijn.

Hoe dichter de sankalpa bij je ligt, hoe krachtiger hij wordt. Het mag geen wens of verbetering in je ego zijn. Daarnaast moet sankalpa iets in de tegenwoordige tijd zijn. Je kan bijvoorbeeld zeggen: ik ben liefdevol, ik ben prachtig, ik ben behulpzaam, ik ben positief enzovoort. Ik heb zelf de sankalpa gebruikt: ik ben liefdevol. Het is de bedoeling dat je gedurende dag met je sankalpa bezig bent. Van dit zaadje dat je hebt geplant is het de bedoeling dat het omhoog komt als je het op dat moment even moeilijk hebt.

sankalpa

Yogasessies.

De yogasessies zijn eigenlijk heel ontspannen. Je zou het in principe overal kunnen uitvoeren, als je maar ergens kan gaan liggen. Het beste is om het met een koptelefoon op te doen want dan word je minder snel afgeleid en kan je luisteren naar de stem van Rolf. Ik vond zijn stem zeer aangenaam en rustig en het verveelde nooit. Je begint natuurlijk eerst met lekker te liggen, daarna ga je je eigen lichaam langs met een soort bodycheck. En vervolgens ga je dat zaadje, de sankalpa, planten.

Wat krijg je?

De betaling van Yoga Nidra verloopt via het betaalplatform van Paypro. Je ontvangt het e-book via de ledenomgeving. Als je het e-book koopt kun je meteen aan de slag. Yoga Nidra is een e-boek en dit is een groot voordeel want digitale producten zijn handiger en makkelijker om mee te nemen. 

Wat vinden klanten?

De meningen van anderen cursisten over deze uitgebreide Yoga Nidra cursus zijn over het algemeen positief. Veel van de klanten zijn te spreken over de diepgang van deze cursus. Het heeft een goede opbouw en over de inhoud zijn mensen zeer positief. Veel gebruikers geven aan dat ze echt hebben geleerd om beter in die staat van ontspanning te komen. Ze hebben meer energie voor de rest van de dag, zijn rustiger en zitten beter in hun vel. Ze merkten ook dat hun stressgehalte absoluut omlaag ging.

Wat kost deze Yoga nidra cursus?

Toen ik zelf deze cursus wilde aanschaffen was ik verbaasd over het bedrag wat ik daarvoor moet betalen. Het kost  slechts €37. En met dit bedrag krijg je toegang tot alle cursusonderdelen die ik hierboven vernoemd heb. Daar komt ook nog eens bij kijken dat je levenslange toegang hebt tot dit programma. Je kunt dus continu je kennis omtrent Yoga Nidra bijschaven. Je blijft dus altijd op de hoogte van alle updates. Ben je niet tevreden met deze Yoga Nidra cursus? Dan kun je natuurlijk gebruik maken van de ´niet goed, geld terug´ garantie. ´Happy yoga´ laat met deze garantie merken dat ze zeer overtuigd zijn van hun eigen product.

Mijn conclusie.

Met deze Yoga Nidra cursus heb ik geleerd om me beter te ontspannen zodat ik dit mee kan nemen in de kwaliteit van mijn slaap. Dankzij mijn eigen leerproces kan ik beter met stressvolle situaties omgaan gedurende de dag. Wat ik ook vooral heb gemerkt is dat de planning van mijn avond een grote rol speelt in de kwaliteit van mijn slaap. Hoe meer rust ik neem en de laatste drie uur toe werk om naar bed te gaan, hoe leger mijn hoofd is en hoe beter mijn nachtrust is. Dit vind ik nog altijd moeilijk omdat we zo snel zijn afgeleid en met andere dingen bezig zijn zoals social media. Maar je hebt het zelf in de hand! Ik raad het iedereen aan. Ook al denk je dat slapen niet belangrijk is, slapen betekent voor mij genezen.

Je kunt dus wel zeggen dat ik zeer te spreken ben over de inhoud van deze cursus en het gehele ´Happy with yoga´ platform. Als je de cursus hebt aangeschaft wens ik je alle goeds en heel veel plezier. Je mag me altijd laten weten wat je van deze cursus hebt gevonden

30 dagen niet goed geld terug garantie.

Als je nog twijfelt over het kopen van Yoga Nidra, moet je weten dat er ook nog een 30 dagen ´niet goed, geld terug´ garantie is. Je kunt dan binnen 30 dagen mailen en je geld terugvragen. Je kunt dus eigenlijk 30 dagen lang de techniek uitproberen. Als je erachter komt dat het niets voor jou is, vraag je gewoon je geld terug. Zo simpel is het, geen enkel risico dus.

yoga nidra review

Wil je leren hoe je tot een diepe ontspanning kan komen? Begin vandaag nog met deze fantastische Yoga Nidra cursus!

Ga direct naar de speciale kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *