Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Springtouw kopen?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
mm

Springtouw kopen? Springtouwen worden al jaren gebruikt om je conditie op peil te houden of als opwarmoefening zoals in de box wereld. Wie wil er nou iet thuis fit worden met je eigen springtouw. Hieronder een aantal springtouwen om lekker fit me te worden. Lees snel verder!

Springtouw kopen

Hieronder een aantal geweldige springtouwen om lekker fit mee te worden, te leren wat je lichaam kan bereiken met springen en wat je nog kan leren om steeds beter te worden. Het springtouw neem je overal mee naartoe en kan je het overal gebruiken. Het is echt een full body workout….lekker touwtje springen!

Douxe – Speed Rope springtouw verstelbaar

Dit springtouw van het merk Douxe is ontwikkeld voor sporters, professionals, beginners, volwassenen en kinderen en is perfect voor zowel binnen als buiten te gebruiken.

Adidas springtouw – luxe set

Met deze springtouw set kun je het type training aanpassen door te wisselen met combinatie van touw en gewichten. Zo kun je dus op snelheid trainen en conditie maar ook de focus verleggen naar schouders en armen. De touwen zijn makkelijk te verwisselen door een innovatief kliksysteem.

NINN Sport springtouw

Een Premium springtouw van NINN is een geweldig middel om jouw fitness doelen naar een volgend niveau te tillen. Dit springtouw is perfect geschikt voor onder andere fitness cardio, crossfit, boksen, MMA en andere indoor en outdoor workout.

Merkloos Zwart – fitness springtouw met digitale teller

Dit springtouw is verstelbaar en verzwaard voor krachttraining maar ook voor je conditie om tijdens de fitness of lekker thuis of gewoon als warming-up te gebruiken.

Als je 2 springtouwen tegelijk besteld krijg je 10% korting.

Als je 3 springtouwen tegelijk besteld krijg je 20% korting.

Merkloos fitness springtouw met digitale teller

Het springtouw is verstelbaar en verzwaard dus je kunt het bij elke workout gebruiken, of dat nu op de sportschool is of gewoon lekker thuis. Je krijgt er een prachtige opbergtas blij plus batterijen. Je hoeft nu nooit meer je aantal sprongen te tellen want dat doet gewoon dit fantastische springtouw.

Armenti Professional sport springtouw – 180 G zwaar en verstelbaar – schuim handvat

Met dit springtouw kun je overal je work uitvoeren. Of je nou de sportschool gaat of lekker thuis aan de bak wil gaan, dit springtouw is voor iedereen. Het springtouw heeft verschillende kleuren met verschillende gewichtsblokken. Het assortiment bestaat uit 180 gram of 350 gram in de kleuren rood, zwart, groen of blauw. Het springtouw is makkelijk verstelbaar. Je kunt met dit springtouw calorieën verbranden en je lichaam opwarmen als je net je bed uit komt of voor je training gebruiken om warm te worden.

Professioneel springtouw – zwart en is verstelbaar

Dit springtouw is merkloos maar zeker geen mindere keuze. Het is gemaakt van stevig materiaal en in lengte verstelbaar. Het springtouw heeft kogelvangers voor snellere en soepele draaibewegingen. Deze is te gebruiken voor elk wenselijke workout die je kan bedenken.

Tunturi Speed – springtouw met rubber handgrepen

Springtouw van Tunturi is ontworpen om sneller touwtje te kunnen springen. Dit komt door de kogellagers die zorgen voor een soepele draaibeweging met weinig weerstand. Het touw is gemaakt van lichtgewicht en duurzaam nylon dat nauwelijks slide. Dit springtouw heeft handgrepen die bedekt zijn met schuimrubber en dat ligt fijn in de hand..

Kaytan Professioneel springtouw – met kogellagers – 2,5m

Dit springtouw is voor professioneel gebruik en verzwaard voor fitness boksen en spring krachttraining. Het springtouw is voorzien van kogellagers, dat zorgt voor snelle en soepele draaibewegingen tijdens het ronddraaien van het springtouw. De handvaten zijn van antislip voorzien met foam. De prijs is natuurlijk ook aangenaam.

Soorten springtouwen

Je hebt allerlei soorten springtouwen dus wat is nou een goede keuze en waar zou je allemaal rekening mee kunnen houden? Het verschil zit vooral in het materiaal dat gebruikt wordt. Er zijn springtouwen die van leer zijn gemaakt maar ook van metaal en kunststof of van vinyl. Als je voor een leren springtouw zou gaan heb je minder kans en last dat het springtouw in de knoop komt en dat het gaat krullen. Als je voor kunststof of een vinylen springtouw zou gaan zijn die vaak wat lichter om mee te springen. Het handvat van een springtouw kan ook erg belangrijk zijn. Het moet natuurlijk lekker in de hand liggen en de keuze voor een groter of juist een kleiner handvat is heel persoonlijk. Vaak wordt er toch gekozen voor een grote handvat want dat springt over het algemeen beter.

Springtouwen is toch alleen voor kinderen?

Veel mensen denken dat touwspringen eenvoudig is en alleen voor kinderen is. Maar is dat wel waar en is het wel zo makkelijk? Ik kan je vertellen dat touwtjespringen een technische vaardigheid is die vraagt om een goede timing en ook nog wel de enige coördinatie vereist bij elke sprong die je maakt. Het is ontzettend belangrijk om het ritme en de timing van het beweging onder de knie te krijgen.

Uitdagende trainingsmethode

Touwtje springen is een uitdagende trainingsmethode. Veel sporters gebruiken tegenwoordig een springtouw en hebben dus zo’n ding altijd bij zich. Het springtouw is ideaal voor conditietraining, na het verbranden van calorieën, als warming-up, of zelf voor een full body workout. Steeds meer sporters begrijpen dat je bijna niet meer zonder het springtouw kunt.

Je kunt gerichte trainingsdoelen stellen voor het verbeteren van jouw voetenwerk, uithoudingsvermogen, snelheid, explosiviteit en je coördinatiepunt. Je kunt wel zeggen dat het springtouw op elk gewenst moment van de dag je trainingsmaatje is. Als je aan het springtouwen begint kun je werken aan je snelheid en zo bouw je gemakkelijk conditie op. Hoe sneller je springt, hoe hoger de intensiteit is en dat zorgt dus voor een snellere verbranding van calorieën. Ook zal je kracht toenemen tijdens het touwtje springen.

Volwassenen en springtouwen?

Springtouwen is zeker voor volwassenen. Bij de sport boksen worden springtouw veelvuldig gebruikt voor het verbeteren van snelheid van het voetenwerk en natuurlijk het uithoudingsvermogen. Ook bij de sport crossfit wordt het springtouw vaak gebruikt. Het springtouw is zo populair omdat je twee belangrijke onderdelen traint: het lichaam en de mind. Cardiotraining kun je ook heel goed uitvoeren met het springtouw. Door snel te gaan springen gaat je hartslag veel sneller dan bij de meeste oefeningen.

Je kan gaan hardlopen maar je zult zien dat als je intensief gaat springtouwen dat je veel grotere sprongen in je conditietraining maakt. Als je gaat fietsen of hardlopen zal je dit veel langer achter elkaar moeten doen om hetzelfde resultaat te krijgen wat je bij een korte sessies springtouwen kunt bereiken. Het springtouwen heeft ook veel meer impact op jouw lichaam. Door verschillende snelheden toe te passen tijdens het springen wordt het Mentale stuk toe gesproken. Door dit geregeld te doen zal je merken dat je coördinatie verbetert. Dit zorgt ervoor dat jij meer snelheid hebt, dat je voetenwerk ook verbeterd en dat is ontzettend handig tijdens het boksen.

Springtouw kopen?

Calorieën verbranden met touwtje springen?

als je touwtje springt zul je merken dat je hartslag omhoog gaat. Dat zorgt ervoor dat je de nodige calorieën gaat verbranden. Met het touwtje springen wordt je hele lichaam uitgedaagd want je traint zowel je boven- als je onderlichaam. Als je een uur lang zou touwtje springen is er uitgezocht dat je zo’n 800 calorieën per uur kunt verbranden met een full body workout waarbij je alleen het springtouwen gebruikt. Vergeleken met vele andere sporten is het gebruik van een springtouw dus één van de meest effectieve cardio workouts die er zijn.

Hoe bepaal je de lengte van het springtouw?

Er zijn twee manieren om de juiste lengte van je springtouw te bepalen.

  1. De eerste methode: is vrij simpel en kan iedereen uitvoeren. Stap met beide voeten op het touw, pak de handvaten vast met beide handen en dan moet het uiteinde van het touw ongeveer tot je oksels komen. Vanuit hier ga je werken naar een korte touw. Een kort springtouw maakt een compacte houding mogelijk, wat vermoeidheid in grotere spiergroepen verminderd en een sneller tempo oplevert. Met een kort touw kun je sneller en met minder energie meer werk uitvoeren.

De handvaten

  • Beginners moeten de handvaten net tot aan schouders hoogte uitkomen.
  • Gevorderden moeten de handvaten onder schouderhoogte uitkomen.
  • Experts moeten de handvaten tot tepelhoogte uitkomen.
  1. De tweede methode: vraagt iets meer rekenwerk. Dit is een tabel voor als je op een professionele manier de lengte van je springtouw wilt meten.
Lichaamslengte
Springtouw lengte
160 cm=264 cm
163 cm=249 cm
165 cm=254 cm
168 cm=259 cm
170 cm=262 cm
173 cm=264 cm
175 cm=266 cm
178 cm=269 cm
180 cm=262 cm
183 cm=274 cm
185 cm=277 cm
188 cm=279 cm
191 cm=282 cm
193 cm=285 cm
196cm=289 cm
198 cm=295 cm
201 cm=297 cm
Springtouw kopen?

Oefeningen met het springtouw.

Iedereen kan oefeningen uitvoeren met een springtouw. Of je helemaal nieuw bent of dat je al jaren aan springtouwen doet, iedereen kan het springen met een springtouw leren. Maar als je hier echt goed in wilt zijn dan zijn er oefeningen die behoorlijk moeilijk en frustrerend zijn.

Wat zijn een Double Unders?

Double Unders zijn geen gemakkelijke vaardigheid om te leren en kunnen enorm frustrerend zijn. Double Unders zijn oefeningen met een springtouw waarmee je niet één keer maar twee keer het touw onder je voeten laat gaan bij het springen. Het verschil met een Single Under is, dat je het touw maar één keer onder je voeten laat gaan per sprong. Hiernaast heb je ook nog moeilijker varianten soorten zoals de Triple Under waarbij je het touw drie keer onder door laten gaan in een sprong. Bij Crossfit worden deze oefeningen vaak gedaan.

Als je deze oefening wilt beheersen moet je met een aantal punten rekening houden.

Basis springen

Met basis springen bedoelen we dat het touw slechts één keer onder je voeten doorgaat, terwijl je een sprong op normale hoogte maakt. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat dit normaal touwtje springen is. Ik denk dat iedereen dit wel een keer heeft gedaan.

Power springen

Bij het touwtje springen is het ontzettend belangrijk om te leren om de juiste soort sprong te doen. Er wordt vaak te makkelijk over gedacht. Ik raad je aan om eerst gewoon te gaan springen zonder touw en ook het oefenen van een hele hoge sprong is daar erg belangrijk bij. Als je dit een aantal keer achter elkaar gaat doen zul je merken dat het nog niet zo makkelijk is. Als je een Double Under wil leren is het ontzettend belangrijk om vertrouwd en comfortabel te zijn met het springen, niet te gaan aarzelen en ook niet te pauzeren tussen elke sprong.

4 tips

Zorg er eerst voor dat het springtouwen je comfortabel afgaat door het regelmatig te oefenen. Probeer ook te variëren met snelheid, probeer het eens op één been bijvoorbeeld. Als je het springtouwen onder de knie hebt kun je verder gaan met een Double Unders.

  1. Tijdens het springtouwen is het ontzettend belangrijk om je polsen te gebruiken. Dus niet je hele arm en je schouders maar de oefening moet vooral uit je polsen komen. Je zult merken dat dit een stuk efficiënter is.
  2. Het is ontzettend belangrijk om tijdens het touwtje springen rechtop te blijven staan. Hierbij is het belangrijk om je bilspieren en buikspieren aan te spannen. Door dit te doen kantelt je bekken een beetje en houd je je rug stabiel.
  3. Natuurlijk weten we allemaal dat het springtouw op de juiste lengte moet zijn ingesteld. Als de juiste lengte ingesteld is, worden de oefeningen ook makkelijker.
  4. Houd je armen langs je zij tijdens het springen.

En natuurlijk oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Met een speed rope worden de oefeningen wel makkelijker. Met een normaal springtouw kun je ook prima springen maar het echte werk kun je wel gaan uitvoeren met een Speed Rope. Je zult merken dat het touw veel sneller en soepeler draait.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *