Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Spiermassa vrouw?

Voor een strak en mooi gevormd lichaam!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
mm
Droog trainen vrouwen

Droog trainen protocol voor vrouwen.

Wil je heel graag je nodige kilo`s afvallen en een strakker en slank lichaam krijgen, start dan vandaag nog met de online training. En krijg het lichaam waar je naar verlangd.

Ja! Ik wil graag meer informatie.

Spiermassa vrouw? Je hoeft geen superwomen te zijn om jouw ideale lichaam te krijgen. Binnen een 8-16 weken op een effectieve manier je vetpercentage verlagen, voor een strakker lichaam wat mooier gevormd is. Strakke billen en er mooi uitzien met een platte buik! Dat willen we allemaal, maar hoe doe je dat? Ben jij die overige kilo`s ook zo zat? Ga er vandaag nog mee aan de slag. Met dit droog train protocol kan jij je vetmassa verliezen in zeer korte tijd. Zodat jij lekker in je vel zit en de kleding kan dragen die jij graag aan zou willen. Lees snel verder en ga er mee aan de slag!

Spiermassa vrouw?

Als je spiermassa gaat opbouwen en je bent een vrouw, dan is dat zeer effectief voor je lichaam. Je bouwt meer spierweefsel op en verbrand meer calorieën. Dit gaat je helpen als je een bepaald streefgewicht wilt halen. Spiermassa voor vrouwen heeft echter nog veel meer belangrijke voordelen.

Veel vrouwen zijn bang voor spieren. Ze zijn huiverig om spiermassa op te bouwen, vooral uit angst om hun vrouwelijke vormen te verliezen. Maar niets is minder waar. Deze trainingen om spiermassa op te bouwen leggen het accent op de vrouwelijkheid. Ten eerste bouwen vrouwen nooit zoveel spierweefsel als mannen op. Dus daar hoef je je dan geen zorgen over te maken. Daarnaast richten speciale oefeningen zich op het ontwikkelen van stevige ronde billen en een strak lichaam. Dus de misvattingen omtrent spiermassa opbouwen voor vrouwen kunnen aan de kant worden geveegd.

De voordelen van voldoende spiermassa bij vrouwen

Dit zijn een aantal voordelen die je kunt krijgen:

  1. Een mooier en gespierder lichaam
  2. Sterke spieren en botten
  3. Hogere energie verbranding
  4. Minder kans op pijntjes in het lichaam
  5. Het voorkomt blessures, vermindert pijn bij artritis en werkt tegen osteoporose (botontkalking) tegen.
  6. Verminderde kans op hartfalen en diabetes
  7. Mentaal sterker en daar bedoel ik mee dat je je mooier voelt en dat je lekker in je vel zit en je lacht het leven toe.

Spiermassa Vrouwen vs. Mannen

Feit: vrouwen hebben een hoger vetpercentage en mannen een hoger spierpercentage. Toch kunnen vrouwen ook spiermassa opbouwen. Het is zelfs prima mogelijk om na je dertigste spieren op te bouwen. Dit vraagt natuurlijk wel bepaalde discipline: goede training en een aangepast voedingspatroon. Vanaf deze leeftijd vertraagt de stofwisseling, waardoor je moeilijker afvalt. Dankzij spiermassa op te bouwen, verhoog je de stofwisseling en dat geldt ook wanneer je niet aan het sporten bent. Hierdoor blijf je continu vet verbranden.

Spiermassa vrouw

Verschil in spiermassa tussen man en vrouw?

Het verschil in de verhouding van spiermassa tussen mannen en vrouwen is erg groot. Mannen hebben een spiermassa van 57,2% en vrouwen slechts een spiermassa van 36%. Het vetpercentage ligt bij vrouwen wel hoger, zo rond de 27% en bij mannen is dat rond de 15%. Tot het dertigste levensjaar bouwen vrouwen spiermassa op. Hierna neemt de spiermassa langzaam af. Tussen het dertigste en vijfenvijftigste levensjaar verdwijnt ongeveer 7,5 kilo aan spiermassa. Deze spiermassa wissel je voor vetmassa waardoor je uiteindelijk in gewicht aankomt. Spiermassa helpt vrouwen om op gewicht te blijven. Spiercellen verbruiken namelijk veel meer energie dan vetcellen. Zelfs als je niks doet verbruiken je spieren energie.

Als je na je dertigste een slank, getraind en actief leven wilt leiden moet je er natuurlijk wat voor gaan doen. Uiteraard geldt voor jongere vrouwen hetzelfde. Als jij lekker in je vel wilt zitten en een actief leven wil leiden, zou ik zeggen: ga spiermassa opbouwen. Want als je dit doet ben je de vetophoping voor. Dit betekent dat je goed op je eetpatroon gaat letten, dagelijks beweegt en lekker traint. Veel vrouwen doen veel aan cardio en denken dan dat de kilo’s eraf vliegen. Maar krachttraining is de beste manier om spieren in vorm te houden en op gewicht te blijven. En cardio helpt om je conditie te behouden. Dus vrouwen: kies voor spiermassa!

Combineer training met eiwitrijke voeding

Bij het opbouwen van spiermassa is de behoefte van je lichaam aan eiwit groter dan als je niet aan sport doet. Als je aan krachttraining doet en je wilt spiermassa opbouwen dan heb je geen eiwit smoothie of eiwitshake nodig. Als je voldoende en gevarieerd eet, hoef je je niet druk te maken over de eiwitinname voor jouw lichaam. Want die krijg je dan genoeg binnen. Na intensieve inspanning moet je voldoende eiwit binnen krijgen voor spiergroei en het herstellen van je spieren. Eiwit shakes en eiwit smoothies zijn producten die bedoeld zijn voor heel intensieve sporten zoals bodybuilders en andere fanatieke krachtsporters. Je hebt deze producten dus niet nodig als je zo nu en dan aan krachttraining doet en spiermassa wilt opbouwen. Gemiddeld hebben gezonde mensen per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig. Dat komt neer op zo’n 56 gram eiwit voor iemand van 70 kilo.

Langzaam opbouwen van je spiermassa

Als je spiermassa wilt opbouwen is het belangrijk dat je niet meteen voluit aan de bak gaat. Bouw het langzaam op en maak setjes met meerdere herhalingen tussen de 8 tot 15 keer. Herhaal de oefeningen zo´n 3 tot 4 keer. Neem rust tussen de oefeningen door. Wanneer je merkt dat de herhalingen geen moeite kosten, voer de herhalingen dan op. Na een periode van trainen zul je zien dat het makkelijker wordt en dus kun je ook zwaardere oefeningen uitkiezen. Om spiermassa op te bouwen en hiermee succes te behalen, kun je met een aantal punten rekening te houden. Als één van de punten moeilijk of niet gehaald worden, is het beter om de spiermassa langzamer op te bouwen.

Spiermassa vrouw

Zorg voor een goed trainingsschema

Een goed schema vind je in iedere sportschool. En op het internet is er ook heel veel over te vinden. Als je nog nooit hebt getraind begin je met een beginnersschema om het lichaam te laten wennen aan de oefeningen en de inspanningen. Het is belangrijk deze na zes tot acht weken te veranderen en uit te breiden om te voorkomen dat je spieren gewend raken aan steeds dezelfde oefeningen. Er dient steeds een prikkel te zijn voor de spieren om te groeien en verandering van oefeningen zorgt dat die prikkels blijven.

Train met voldoende intensiteit

Om spiermassa te kweken is het van belang dat je je grenzen steeds verlegt. Je moet zorgen dat je lichaam aan het werk gaat en dat het niet te gemakkelijk is. Als de prikkel ontbreekt zul je ook minder snel groeien. De laatste set van de oefeningen mogen best het uiterste van je lichaam vragen.

Voldoende rust

Als je serieus aan het sporten bent vraagt dat veel van je lichaam. Ook al hoeft een workout niet langer dan een half uur te duren, het vraagt toch veel van je lichaam en je energie. Geef je spieren daarom voldoende tijd om te herstellen na de training. Een goede nachtrust is belangrijk. En train niet elke dag dezelfde spieren maar geef een spiergroep twee dagen rust. Dus heb je op een dag je benen getraind, geef ze dan ook twee dagen rust.

Het complete keto-dieet kookboek
Afvallen met gezond en vooral lekker eten.
Killerbody Dieet.
Intermittent Fasting

Goede voeding

Om spiermassa te kweken dien je het lichaam te voorzien van goede voeding en alle extra´s die het nodig heeft om de gevraagde inspanning te kunnen leveren. Ook is goede voeding belangrijk om goed te kunnen herstellen, dus zorg ervoor dat je voldoende koolhydraten en eiwitten tot je neemt.

Spiermassa vrouw

Bouw met krachttraining je spiermassa op

Spiermassa opbouwen bij de vrouw? Hoe werkt dit nu eigenlijk, en hoe bouw je dit op? Denk niet dat het onmogelijk is, iedereen kan spiermassa opbouwen. Er zijn vrouwen die nog trainen als ze 60, 70, 80, 90 zijn en een prachtig gespierd lichaam hebben. Krachttraining heeft echter nog meer voordelen. Het voorkomt blessures, vermindert pijn bij artritis en werkt osteoporose (botontkalking) tegen.

Krachttraining en spiermassa opbouwen is overal mogelijk. Of we nu thuis, buiten of in de sportschool zijn, het is overal mogelijk. Maar als je serieus aan de slag wilt, kun je het beste in de sportschool trainen. Vaak kun je in de sportschool begeleiding vragen en alle apparatuur en gewichten zijn binnen handbereik. Maar als je thuis aan de gang wilt, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Iedereen heeft wel eens tijdens het sporten dat je even geen zin hebt om te trainen. Dat kan bijvoorbeeld door werk komen of vakantie, stress of omdat je ziek bent geworden. De opgebouwde spiermassa gaat bij vrouwen snel verloren. Dat is na drie of vier weken, dan vindt de eerste afbraak plaats. Meestal is er na zes weken niet sporten sprake van serieus verlies van spiermassa. Het is dus erg belangrijk om na drie weken weer aan de gang te gaan met het opbouwen van spiermassa.

Als je meer wil weten over dit onderwerp Klik Hier droogtrain protocol voor vrouwen.

Droog trainen vrouwen

Droog trainen protocol voor vrouwen.

Wil je heel graag je nodige kilo`s afvallen en een strakker en slank lichaam krijgen, start dan vandaag nog met de online training. En krijg het lichaam waar je naar verlangd.

Ja! Ik wil graag meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *