Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Snel Spiermassa Opbouwen? Waar moet je op letten

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Snel spiermassa opbouwen? Als je begint met trainen wil je natuurlijk wel gelijk resultaat zien. Je hebt net geploeterd in die sportschool of thuis met alle gewichten, en je wil nu eindelijk die fantastische spiermassa zien die je net hebt opgebouwd! Er is geen snelle manier en ik zal je uitleggen waarom. Je kunt niet een sixpack binnen een aantal weken kweken en verwachten dat jouw armen net zo zijn gevormd als die van Sylvester Stallone. Maar je kunt wel werken aan spiergroei en dus ook aan jouw spiermassa. Hieronder geef ik je een aantal tips die je kunt meenemen om resultaat te boeken en te zorgen dat jij op de snelste manier toch spiermassa kunt kweken. Lees snel verder!

Zorg voor voldoende brandstof

Als je de spiermassa gaat trainen zul je merken dat je ontzettend veel calorieën aan het verbranden bent. Dus het trainen van spiermassa zorgt ervoor dat je veel energie verbruikt. Als je stevig gaat trainen in de sportschool heb je dus ook veel calorieën nodig en moet je van tevoren er ook voor zorgen dat je voldoende binnenkrijgt zodat je je niet slecht gaat voelen. Als je een tekort aan calorieën hebt kan je juist spiermassa verliezen in plaats van opbouwen.

Snel spiermassa opbouwen

Hoe snel kun je spiermassa opbouwen?

Het antwoord op deze vraag zal voor iedereen anders zijn en dat zal voor de man ook weer anders zijn als voor de vrouw. Maar als je man bent en je begint net met sporten kun je zo tussen de 3 a 5 kg aan spier opbouwen in het eerste jaar. Voor de vrouwelijke sporter zal dit liggen rond de 2 a 3 kg. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de hoeveelheid spiermassa die wij jaarlijks kunnen opbouwen na het eerste jaar alweer afneemt. Dit wordt ook wel de wet van de verminderde meeropbrengst genoemd. Dus de verhalen dat je binnen een maand 10 kilo aan spiermassa kan opbouwen, zijn niet realistisch.

snel spiermassa opbouwen

Snel spiermassa opbouwen? Maak ook een voedingsschema

Als jij aan jouw spiermassa wilt werken is het ontzettend belangrijk dat je gaat letten op jouw voeding. Zorg ervoor dat je voldoende calorieën binnenkrijgt en zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt die goed op elkaar zijn afgestemd. Ik denk dat een goed voedingsschema er zeker voor zal zorgen dat je sneller jouw spiermassa kunt opbouwen.

Misschien is het zelfs wel handig om een tijdje jouw eetpatroon bij te houden via een app. Ik gebruik daar een handige tool voor die heet Fitness Pall. Het ´droog trainen protocol´ dat je in deze blog kunt aanschaffen vertelt ontzettend veel informatie over dit onderwerp, zodat je er niet alleen voorstaat. Bijna iedereen weet dat het belangrijk is dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om jouw spiermassa te ontwikkelen. En veel mensen hebben moeite om gezond te eten of een gevarieerd schema voor hun voeding te maken. Daarom is het ´droog trainen protocol´ zo ideaal, want dat is een alles in één pakket die jouw de nodige tools geeft om verder te komen.

Zorg voor voldoende eiwitten

Eiwitten zijn één van de belangrijkste bronnen voor de spiermassa. Als je spieren wilt opbouwen en gezond en sterk wilt blijven, is het verstandig om op je eiwitten te letten. Je kunt dat voor of na de training doen. Het maakt eigenlijk niet uit, als je er maar voor zorgt dat je gedurende de dag voldoende eiwitten eet zodat je lichaam genoeg binnen krijgt. Dit zorgt er weer voor dat jouw spiermassa gaat groeien en dat je sterker wordt. Denk hierbij dan aan tofu, linzen, griekse yoghurt, hüttenkäse, eieren of een lekkere shake. Trainen zonder eiwitten is geen optie dus zorg ervoor dat je er voldoende van binnenkrijgt.

Hieronder zie je 3 goede eiwit shake`s die te verkrijgen zijn bij Body & Fit. Die je zou kunnen nemen om je eiwitten aan te vullen.

Vergeet niet de koolhydraten

Ook koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel van je dieet en je moet er ook zeker voor zorgen dat je die gedurende de dag binnenkrijgt. Veel sporters richtten zich alleen op eiwitrijke producten maar koolhydraten zijn net zo belangrijk voor de spieropbouw.

Snel spiermassa opbouwen

Snel spiermassa opbouwen? Houd je aan het trainingsschema

Veel mensen die beginnen met trainen maar maken geen progressie. En als jij spiermassa wilt opbouwen is het ontzettend belangrijk om een goed plan klaar te hebben liggen. Een trainingsschema waaraan jij je houdt is daarbij heel belangrijk. Veel mensen die beginnen met trainen, of dat nou in de sportschool is of thuis, die zullen daar de eerste weken ontzettend gemotiveerd bij zijn. Maar na een aantal weken verslappen ze al en zakt hun plan helemaal in elkaar. Een trainingsschema zal helpen om gemotiveerd te blijven want daarin staan jouw doelen maar ook de stapjes die je maakt zodat je stapsgewijs steeds een stukje verder gaat en jouw spiermassa ook groeit. Tijdens het trainen zul je niet direct resultaat zien maar volhouden wordt beloond en na enkele weken zul je zeker verschil gaan zien en merken.

Voer het gewicht op om spiermassa te kweken

Als je besluit om met gewichten te trainen is het ontzettend belangrijk dat je het een aantal herhalingen achter elkaar doet. Ik weet natuurlijk niet wat jouw doel is maar vaak wordt zo ongeveer tussen de 8 a 12 setjes aangeraden. Dus als je deze setjes makkelijk afmaakt is het ook belangrijk dat je het gewicht zwaarder maakt. Zo blijf je jouw spiermassa uitdagen en zul je zien dat je niet alleen sterker wordt maar ook gaat groeien.

Snel spiermassa opbouwen

Blijf altijd gehydrateerd

Wil je spiermassa opbouwen? Dan moet je ervoor zorgen dat je voldoende vocht binnen krijgt. Het is belangrijk om voor de training voldoende te drinken maar ook tijdens en na de training. Zorg ervoor dat je voldoende gehydrateerd bent want als je uitgedroogd bent kan dit consequenties hebben voor het opbouwen van jouw spieren. Daarnaast als je niet voldoende drinkt loop je sneller risico op blessures.

Zorg voor voldoende rust

Rust is zo ontzettend belangrijk bij het trainen van jouw spiermassa. Je kunt wel zeggen dat de rest net zo belangrijk is als de training zelf. Rust geeft jouw spieren de kans om zich te herstellen van de workout die je hebt gedaan om jouw spiermassa groter en sterker te maken. Door voldoende slaap en voldoende rust gaat jouw spiermassa toenemen.

Jouw gedrag is bepalend voor de spiermassa

Hierboven staat natuurlijk ontzettende waardevolle informatie maar ik wil toch nog even terugkomen op iets.

Ik bedoel met je gedrag dat je een goed plan moet hebben. Als jij geen plan hebt en je bent niet gemotiveerd, zul je jouw doel nooit bereiken. Voor de ontwikkeling van jouw spiermassa is een plan en jouw gedrag nodig om samen te werken, en om consistent te zijn in jouw training. Als je aan jouw spiermassa wilt werken is het ontzettend belangrijk om constant te trainen en te zorgen dat je een goed voedingspatroon volgt, voldoende rust en geregeld traint. Als je slordig bent in één van deze drie pijlers zul je nooit progressie maken. Als je dus een plan maakt is het ontzettend belangrijk om te kijken waar jij gemotiveerd van wordt maar ook goed om te kijken wat voor jou de obstakels zijn. Door een goed plan neer te zetten kan het je helpen om toch jouw doel te bereiken en te bouwen aan jouw spiermassa.

Welke training is het meest geschikt voor spiermassa?

Als je meer spiermassa wilt opbouwen dan is het belangrijk om te kijken welk trainingsprogramma het meest bij jou past. Als je meer spiermassa wil krijgen is het natuurlijk wel belangrijk om een training uitkiezen waar krachttraining in verwerkt is. De meest effectieve oefeningen zijn die waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint, deze oefeningen worden compound oefeningen genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld squats, lunges deadlift en bankdrukken. Als je nog meer inspiratie nodig hebt is er natuurlijk genoeg te vinden op deze website.

Wil je spiermassa opbouwen? Vergeet dan de alcohol

Alcohol is niet goed voor de spiermassa. Een avondje alcohol drinken heeft al een halve week invloed op jouw herstel. Als je dus echt snel spiermassa wilt opbouwen kun je beter dat glaasje laten staan.

Supplementen gebruiken voor jouw spiermassa?

In winkels en op het internet worden veel reclames gemaakt voor supplementen om jouw spierballen te laten groeien. Vaak is dat onzin want hoe graag je het ook zo willen, het heeft eigenlijk bijna geen effect als jij al die pillen of poeders gaat gebruiken. Als jij een goed plan voor jezelf hebt bedacht en je zorgt dat jouw voeding en training en rust op één lijn ligt zul je veel meer bereiken dan dat je je vol stopt met al deze reclame van supplementen.

Supplementen kunnen wel dienen als jij bijvoorbeeld moeite heb om aan jouw eiwitten te komen. Een eiwitshake kan zeker een uitkomst bieden om voldoende eiwitten binnen te krijgen tijdens jouw maaltijd. Ook kan creatine helpen om je een tijdelijke boost te geven zodat jouw spiermassa aan het werk gezet kan worden. Maar ik heb altijd in mijn achterhoofd dat je heel goed zonder supplementen kan werken maar als jij die drie gebieden van rust, voeding en training in orde hebt, kunnen supplementen voor je gaan werken en dat is hoe het zou moeten zijn.

Droog Trainen Protocol voor mannen en vrouwen.

Hieronder twee super goede trainingen om je spiermassa te vergroten ongeacht wat je leeftijd is. Het is voor jong en oud.

Henry en Rinus van de droog trainen academie zullen jou daar bij begeleiden. Je krijgt veel waardevolle informatie over voeding en krachttraining met daarbij trainingsschema`s die je kan volgen.

Dus begin er vandaag nog mee, zodat jij ook een krachtig en gezond lichaam krijgt die je altijd al had willen hebben.

Droog trainen vrouwen

Droog trainen protocol voor vrouwen.

Wil je heel graag afvallen en een strakker gespierd lichaam krijgen, start dan met de online training.

Ga direct naar de speciale kortingspagina!
Droog trainen mannen.

Droog trainen protocol voor mannen.

Wil je heel graag afvallen en een strakker gespierd lichaam krijgen, start dan met de online training.

Ga direct naar de speciale kortingspagina!

Gerelateerde artikelen over spiermassa, die misschien ook interessant voor je zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *