Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Review Samsung Galaxy Watch Active 2?

De beste smartwatch?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Review Samsung Galaxy Watch Active 2? In deze review wil ik je graag meer vertellen over dit geweldige smartwatch. Met zo veel verschillende handige functies en een fraaie uitstraling. Lees snel verder!

Review Samsung Galaxy Watch Active 2.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 lijkt erg op zijn voorganger maar toch zijn er veel verschillen. Zo komt de Active 2 in een fitness en fashion editie. De fitness editie heeft dan een kunststof bandje met een lichtgewicht aluminium kast. En de fashion editie heeft een leren bandje en een dunnen roestvrij stalen kast waardoor het een heel andere uitstraling krijgt. Verder komt de Active 2 met verschillende groottes van 40 en 44 millimeter breed en een batterijduur van twee tot drie dagen. Wanner je in bezit bent van een Android telefoon is de Samsung Galaxy Watch Active 2 momenteel een van de beste aankopen die je kunt doen.

Gewicht

Het 40 millimeter model weegt 31 gram en het 44 millimeter model 36 gram. Het is nog steeds een erg licht sporthorloge maar de Active wint het in zijn gewicht.

Display.

Het design van de Active 2 heeft een uitstekend display is scherp van kwaliteit en reageert zeer snel. Het scherm wordt automatisch donkerder weergegeven het lijkt net wel een beetje op nachtmode bij je mobiele telefoon. Dit zorgt er voor dat de batterijduur van de Active toeneemt en de smartwatch het langer vol houd.

GPS functies

Ook dit horloge maakt gebruik van een 4 satellietsystemen voor route registratie en te navigeren. Deze heeft wel extra gps functies zoals een leuke route op je horloge te laden. De Active 2 heeft wel een trackback functie, zodat je de weg kan vinden die je ook bent heen gekomen.

Review samsung galaxy watch active 2.

De bediening.

Het vernieuwde aan de Samsung Galaxy Watch Active 2 is de touch rand. Je kan nu heel snel door je apps heen gaan via de zijkant van het horloge door over je scherm te vegen. Hiermee probeert Samsung wat nieuws wat in mijn ogen helpt, bij de gebruiksvriendelijkheid in het bedienen van je smartwatch. Dus de draairichting is niet fysiek aanwezig maar zit verstopt in de rand van je touchscreen.

Ook zit er op de Active 2 camerabediening met live weergave. Zet je telefoon neer en als je dan weg loopt kan je het beeld op je horloge zien en zelf de foto maken of een filmpje. Je heb dus geen selfie stick meer nodig voor foto’s waar jezelf op staat.

Met de Active 2 kan je zelf een wijzerplaat laten maken in de kleuren, afbeeldingen of foto’s waar jij blij van wordt. Als je snel uitgekeken bent op je horloge is dit zeker een leuke functie.

En op de Active 2 kan je nu voor het eerst de vertaalapp google translate toevoegen. Als je iets gaat benoemen kan de Active 2 het woord vertalen en uitspreken, zodat je nu overal verstaanbaar kan maken in welk land je ook bent.

Besturingssysteem.

Samsung maakt gebruik van een ander besturingssysteem dan de meeste smartwatches doen. Het heeft namelijk een besturingssysteem wat ze zelf hebben ontwikkelde genaamd Tizen. Dit zorgt er voor dat alle Samsung modellen geen gebruik maken van Wear OS van Google. Waardoor de hardware heel goed werkt. Hier door is Samsung bijzonder en een hele slimme stap voor hun geweest.

Samsung Galaxy Watch Active 2 Voordelen.

Erg mooi scherm, de batterijduur is zeer goed, het heeft een nauwkeurige gps en hartslagmeter met een premium behuizing dus dat is erg stevig. Tizen werkt in de meeste situaties vloeiend.

Samsung Galaxy Watch Active 2 Nadelen.

Soms is de stappenteller niet altijd even nauwkeurig, sportactiviteiten werkt niet altijd accuraat en de Samsung Health is niet heel uitgebreid.

Samsung Galaxy Watch Active 2 Conclusie

De Samsung Galaxy Watch Active en de Active 2 zijn de wat duurdere soort sporthorloge ’s, maar het is ook wel een volwaardig smartwatch wat je in deze tijd mag verwachten. Het is een echte alles kenner en het verzamelt bakken aan data die je kunt uitlezen in de Samsung Health-app. Ik vind het een van de mooiste slimme sporthorloges die er nu zijn.

De normalen Galaxy Watch viel ook wat minder in smaak bij de vrouwen maar dit horloge de Samsung Galaxy Watch Active en de Active 2 is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is fijn gebouwd waar door hij heel goed in de smaak kan vallen bij vrouwen.

De batterij en de hartslagmeter zitten niet op het zelfde niveau van concurrentie, maar ik wil toch even zeggen dat dit horloge een zeer complete smartwatch is. De Galaxy Watch Active en de Active 2 zijn niet heel verschillend van elkaar.

Toch is de Active 2 een waardige opvolger van de Active. De draairing is veranderd in een touch rand waardoor de apps nog sneller te vinden zijn. Verder kun je de Active 2 zo samenstellen hoe jij het wil in verschillende varianten en heeft de Active 2 camerabediening met live weergaven.

Deze nieuwe functies maken het verschil in het compleet zijn maar dat zie je natuurlijk ook aan de prijs die er voor gevraagd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *