Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Review focus fitness unit 6?

Kopen of toch beter niet?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
mm

Review focus fitness unit 6? Wat is niets prettiger dan lekker thuis trainen, zodat je niet de deur uit hoeft om naar de sportschool te gaan. Dit is een super veelzijdig krachtstation waar mee je veel kunt variëren in je trainingen. Deze home gym is een alles in 1 fitnessapparaat waar je nog jaren plezier aan hebt. Lees snel verder!

Review focus fitness unit 6

Dit krachtstation is één van de beste krachtstations die je thuis kunt gebruiken. Vaak willen mensen een krachtstation omdat het voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Wil je lekker thuis fitnessen? Dan is een krachtstation echt iets voor jou. Het trainen van je spieren is ook nog eens ontzettend belangrijk en je zult gedurende de dag merken dat je daar profijt van hebt. Na je dertigste nemen bij alle mensen hun spieren al af en daardoor is het ontzettend goed en belangrijk om geregeld de spieren te trainen. Een krachtstation neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag en is makkelijk in gebruik. Op een krachtstation zitten vaak meerdere oefeningen en soorten gewichten zodat het ook wel een kleine home gym wordt genoemd. En de Focus 6 is zo’n home gym.

Wat zijn de functies?

Als we de focus fitness unit 6 eens goed onder de loep nemen zien we dat het bestaat uit meerdere functies. Een van de functies is de lat pully en deze is bedoeld om de rug hiermee te trainen. Zoals de oefening de lat pulldown. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een kabelstation. De kabels kunnen op drie punten worden gebruikt. Je kunt ook een dubbel kabelstation gebruiken om de oefening chest flys te doen.

Er is ook een kabel aan de onderkant om oefeningen mee te doen. Je kunt ook je benen trainen met de enkelband die inbegrepen is bij dit apparaat. De gewichtstapel van dit apparaat is maximaal 70 kg en in te stellen in stappen van 5 kg. Net als bij zijn voorgangers, de Unit 2 en 4, wordt er gebruik gemaakt van een katrolwerking. Dit betekent dat bij het uitvoeren van de oefeningen het gewicht twee keer zo zwaar aanvoelt. Daarom kan je wel twee keer zo zwaar trainen, dus niet 70kg maar 140kg.

Trainingsunit

 • Chest Press Unit
 • Butterfly Unit
 • Leg Unit
 • Boven Pulley
 • Onder Pully
 • Curl Bence
 • Pully Sta allocation Unit

De unit 6 beschikt over een sterk kabelstation die in wel zestien verschillende hoogtes te verstellen is. Zowel de trainingsstangen als de zitting kun je in hoogte en laagte verstellen. Hierdoor kun je de oefening perfect uitvoeren en kun je prima ergonomisch trainen. De Unit 6 is 196 cm hoog en 149 cm lang en 102 cm breed. Dus dit apparaat is breder en hoger als zijn voorganger. Bij het aanschaffen van dit apparaat moet je wel rekening houden met de ruimte die je te besteden hebt en zeker extra ruimte overhoudt aan de linkerkant van het apparaat.

Wat zijn de accessoires?

Alle accessoires die erbij geleverd worden kunnen aan het kabelstation bevestigd worden. Dit zijn de accessoires die er standaard bijgeleverd worden:

 • Pull Down bar
 • Triceps Biceps Row bar
 • Enkel strap
 • 2 Single Grip

En er zijn ook nog een aantal uitbreidingsmogelijkheden die je er zelf bij kunt bestellen.

Wat is de bekleding?

De bekleding van de focus fitness unit 6 is van zeer duurzame kwaliteit. Met dit station hoef je je geen zorgen te maken om de kwaliteit van de bekleding. Vaak gaat de stof of de bekleding kapot door er vaak op te zitten en oefeningen te doen. Maar deze bekleding is erg stevig en zit bovendien ook nog eens erg lekker.

Je bovenlichaam trainen

Op dit apparaat zijn er veel oefeningen te vinden om je bovenlichaam in shape te krijgen. Om je armen te kunnen trainen kun je met de kabels aan de slag om die biceps en triceps in vorm te krijgen. Bij je bovenlichaam horen natuurlijk ook de schouders en de borstspieren. De oefening chest press en shoulder press kun je heel makkelijk uitvoeren op dit apparaat.

Review focus fitness unit 6?

Je benen trainen

Veel krachtstations hebben geen mogelijkheid om de benen te kunnen trainen. Op de focus fitness unit 6 is er gelukkig wel een oefening die je kunt doen de oefening leg extention.

De prijs

De prijs van de focus fitness unit 6 is 599 euro. Dat is een zeer scherpe prijs voor zo’n veelzijdig apparaat.

Mijn conclusie

De focus fitness unit 6 is in mijn ogen één van de betere krachtstations die momenteel te verkrijgen is. Je kan met dit apparaat je hele lichaam trainen. Hij neemt niet teveel ruimte in beslag en voelt ook degelijk aan tijdens de training. De Focus Fitness Unit 6 wordt in andere reviews erg positief beoordeeld en er worden mooie dingen geschreven. De kwaliteit wordt vaak beoordeeld met 5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *