Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Negatieve gedachten loslaten!

Hoe kom je van je negatieve gedachten en emoties af?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm

Negatieve gedachten loslaten! We hebben allemaal wel last van die negatieve gedachten. Gedachten die je leven beïnvloeden. Maar hoe fijn zou het zijn als je die gedachten kan los laten en er positive gedachten voor in de plaats kunnen komen. Zodat ook jij een gelukkig en succes vol leven kan lijden. Lees snel verder!

nooit meer zorgen of stress

Nooit meer zorgen of stress? Er zijn al velen mensen voor gegaan!

Ga direct naar de kortingspagina!

Negatieve gedachten loslaten

Anders gaan denken is een ingewikkeld proces waarbij je rekening moet houden met een paar obstakels. Onderschat niet de kracht van je oude gedragspatronen. Die zullen telkens weer de kop opsteken. Misschien zullen enkele gedragswijzigingen ook pas in de loop van de tijd duidelijk voor je worden. Maar wanneer je liefdevoller en oprechter bent geworden, krijg je de kracht om op een steeds dieper niveau te voelen en te zijn.

Net als met een ui zal je laagje voor laagje gaan afpellen op zoek naar nieuwe knelpunten. Misschien kom je daarbij soms tranen tegen, of stuit je op situaties waarin je nog niet jezelf hebt leren kennen. Maar soms vang je ook een glimp op van de persoon die je wel zou willen zijn. Hoe zuiver en ontvankelijker jij wordt, hoe sneller en duidelijker je die plekken in je innerlijk kunt herkennen waar je nog niet helemaal jezelf bent.

Vaak zal je het gevoel krijgen dat je weer terug bij af bent, maar dat lijkt alleen maar zo. Het is een andere laag, een diepere laag, die je sneller zult kunnen loslaten. Soms ben je gevangen in je eigen gedragspatronen. Alle energie lagen die jij bezit zijn erop afgestemd om de oude gevoelens te voelen, denken en handelen. Maar de vreugde die je daarna zult ervaren zal dieper in je hart doordringen. Misschien zal je twijfels voelen of denken dat het nooit ophoudt. Maar ik zeg je bij deze: het gaat een keer ophouden als je maar je best doet.

Maak er een gewoonte van je innerlijke inventarisatie op te maken. Mocht je een keer niet uit liefde, maar uit angst handelen, geef het dan meteen toe.

De nieuwe gedachten toelaten

Je hebt tijd nodig om al het nieuwe te verwerken, te leren en te gebruiken in je leven. Wanneer dingen te snel veranderen word je misschien bang. Dan ga je je onzeker voelen maar wees niet te streng voor jezelf en laat het gevoel zijn op die plek. Het is een proces dat tijd nodig heeft. Wees niet ongeduldig want juist dat ongeduld moet je leren verwijderen als je je gedachten wil vernieuwen. Heb geduld en leer steeds eerlijker te zijn.

De bereidheid je ogen te openen en in een bepaalde richting te kijken zorgt er voor dat je in contact komt met al je gevoel. En juist die gevoelens heb je heel erg diep gestopt. Zorg ervoor dat deze gevoelens niet langer worden beoordeeld. Deze gevoelens zijn ook van jou en die kun je ombuigen of een plekje geven waardoor je er geen last meer van hebt. Je leert steeds meer waar te nemen en van jezelf te houden zoals je bent.

Negatieve gedachten loslaten.

Gedachten onderdrukken

In deze diepere lagen van je bewustzijn heb je misschien een enorme boos gevoel. Een gevoel dat je adem wordt afgepakt. Ook dat hoort erbij, van hieruit kun je deze gedachten vernietigen en je gedrag hierop aanpassen.

Ik denk dat ieder mens die op aarde komt een deel van zijn ziel kan afsluiten om niet alles te hoeven ervaren. Maar als je jezelf wilt veranderen, moet je ook toestaan om steeds meer los te laten. Je mag jezelf langzaam steeds meer gaan openstellen en liefdevol met je omgeving omgaan, alles ervaren wat er is en het leven toelaten.

Besturingssysteem

Alles wat om je heen gebeurt, zit binnenin je. Als je om je heen kijkt naar alles wat daar afspeelt doet dat iets je met je beleving in jouw binnenwereld. De binnenwereld wordt gevormd door jouw gedachten. Als je deze gedachten kunt filteren en naar jezelf kunt kijken zul je merken dat je ze kunt sturen. Door ze aan te sturen neem je het heft in eigen hand en kun je jouw doelen of wensen uit laten komen omdat je daar zeggenschap over hebt. Vaak komen er zomaar gedachten in je op en met deze gedachten ga je vaak in gesprek. De betekenis die je geeft aan die gedachten, gebeurtenis of een situatie is ontzettend belangrijk voor je denkwijze. Die bepaalt namelijk jouw werkelijkheid, hoe jij reageert en vervolgens handelt.

Ik heb heel lang rondgelopen met een boos gevoel over van alles en nog wat. Als iemand mij geen goedendag zei op straat of iemand vroeg waarom ik iets zo doe in plaats van zo, dan kon ik daar behoorlijk fel op reageren. Ik had vaak het gevoel dat iedereen tegen me was en dat ik in oorlogsgebied woonde. Ik vroeg me vaak af waarom ik niet gelukkig was en wat er met me aan de hand was. Ik kon dan voor mij uit staren en had nergens zin in en dat duurde soms dagen of zelfs weken.

Ik wenste vaak het ergste voor mezelf of de mensen om mij heen. Ik zei dan tegen mezelf dat ik wel de pijn mag voelen die ik dan op dat moment had. Dit was allemaal mijn overtuiging, mijn eigen besturingssysteem. Door veel te lezen, meer in mijn eigen kracht te gaan staan en veel aan mijn gedachten te werken is mijn gedachtegang behoorlijk veranderd. Ik heb vaak opgeschreven voor mezelf: hoezo geen liefde, hoezo geen zin, wat is mijn betekenis, wat wil ik? Door deze vragen voor jezelf heel vaak te beantwoorden zal je merken dat op een gegeven moment de vragen voor jou steeds wat meer helder inzicht gaan geven.

Zeg de probleem gedachten vaarwel

Wanneer je je leven niet meer als een probleem ziet dat je moet oplossen maar als een ervaring die je opdoet in het nu en nog eens, dan kun je het redden. Je hebt er de kracht voor. Nu, op dit moment heb je hem, en op het volgende moment krijg je de kracht voor het daaropvolgende moment. Je leeft in het fenomeen tijd. Dat is vaak overweldigend. Maar denk eraan: Je hebt alleen het nu. Telkens weer het nu.

Betekent dit dat je dan nooit meer aan de toekomst zou moeten denken? In principe wel. Alles wat je vandaag kunt doen, doe je met de energie die je vandaag ter beschikking staat. Of je nu een rekening moet betalen en de was moet draaien, of je doelen opschrijft, of een boodschap moet doen, of dat er de volgende dag vrienden langs komen, hou je alleen bezig met de dingen die je vandaag kunt doen. Voer je taken rustig en vol goede moed uit. De rest laat je daar waar het hoort.

Alles wat we doen heeft een reden. Er is een reden waarom we besluiten iets wel of niet te doen en dat geeft ons richting. Met andere woorden: de betekenis die je ergens aan geeft bepaalt je persoonlijkheid, je gedrag en hoe jij je voelt. Hoe je reageert zullen wel bepalen wat de resultaten zijn die je dan als mens behaald.

Begin vorige eeuw zei een Indiase spiritueel leraar Krishnamurti: Of we nu kapitalisten, socialisten, boeddhisten, christenen, moslims, zwart-wit of gekleurd zijn – we zijn mensen. Wat ons anders maakt is hoe we denken, onze sociale conditionering, de traditie of ons geloof. Met geloof bedoel ik religieus of niet. Het is het geloof dat we hebben in onze eigen werkelijkheid.

Negatieve gedachten loslaten.

Het loslaten en het toelaten?

Wanneer negatieve gedachten door je brein wordt verwerkt ben je je daarvan bewust. Dit is bewustzijn, het deel dat denkt. In dit deel bevinden zich ook je vrije wil en de kracht om te kiezen. Het bewustzijn kan elke gedachte, zowel positief als negatief, accepteren of afwijzen. Het onderbewustzijn kan dat niet.

Die laat alle informatie toe en kan geen onderscheid maken tussen goed en slecht, werkelijkheid of fantasie. Het oordeelt niet. Al die gedachten, emoties, beelden en ervaringen laten sporen achter in je onderbewustzijn. Denk maar eens aan een bloementuin waar onkruid is. Ook al heb je nog zulke mooie bloemen gezaaid, er blijft onkruid op komen. Zo is dat ook met negatieve gedachten.

Negatieve gedachten

En deze negatieve gedachten zijn dat onkruid voor jouw geest. Wanneer je dat niet direct wiedt, ontstaat er wildgroei die je uitzicht ontneemt. Dus de gedachten waarin jij het meeste aandacht geeft beïnvloed je dagelijks leven. Als je blijft hangen in negatieve, boze of onzekere gedachten kom je niet vooruit.

De zorg voor die positieve gedachten begint te geloven in jouw gedachten. Het hardop uitspreken van die gedachten versterkt de wijze waarop je jezelf geprogrammeerd hebt. Deze overheersende gedachten worden dan automatisch een gewoonte, ongeacht of die gedachten goed of slecht voor je zijn. Als je je er eenmaal van bewust bent dat je negatieve gedachten tot negatieve emoties lijden kun je die door positieve gedachten vervangen.

nooit meer zorgen of stress

Nooit meer zorgen of stress? Er zijn al velen mensen voor gegaan!

Ga direct naar de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *