Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Medicine ball kopen?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm

Medicine ball kopen? De medicijnbal is erg divers en wordt voor verschillende workouts gebruikt, zo wel thuis als in de sportschool. Hij wordt gebruikt om je spieren te versterken zoals je buikspieren, hamstrings en je bilspieren. Maar natuurlijk ook goed voor je arm spieren. Wie wil er nou geen strakke buik en billen. In mijn artikel hebben ik een aantal voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

Medicine ball kopen

Je denkt vast, waarom zou ik een medicine ball kopen? Maar de medicine ball is een leuk en veelzijdig fitness accessoire die je beslist moet proberen. Het zal je een andere kijk geven op je trainingen. Deze ballen zijn er in verschillende gewichten en groottes. Dus voor zowel de beginner als de ervaren sporter is er een medicine ball te vinden.

Betersport

 1. Slam ball – Focus Fitness – 1 t/m 15 kg (tijdelijk uitverkocht) Wel te koop bij Bol.com.
 2. Medicine Ball Lifemaxx LMX1250 – 1 t/m 5 kg 24,14 Euro (tijdelijk uitverkocht) Wel te koop bij Bol.com.
 3. Medicine Ball – Body-Solid Dual Grip 16 LB – 7,2 kg 108,- Euro
 4. Medicine Ball – Body-Solid Dual Grip 20 LB – 9,0 kg 139,- Euro
 5. Medicine Ball – BodySolid Tools Soft BSTSMB 2,7 t/m 13,6 kg 68 Euro (tijdelijk uitverkocht) Wel te koop bij Bol.com.

Bol.com

 1. Core Power Medicine Ball 2 t/m 10 kg 21,90 Euro
 2. Tunturi Medicine Ball – 2 t/m 5 kg 48,49 Euro
 3. Tunturi Slam Ball 5 t/m 20 kg 45,90 Euro
 4. ProCircle 2x Massage ball zwart oranje 18,99 Euro
 5. Matchu Sports Medicine Ball 3 kg 27,95 Euro
 6. Tunturi Wall Ball – Medicine Ball 4 t/m 10 kg 55,90 Euro

Medicine ball kopen

Waarom je moet trainen met een Medicine Ball

De medicine ball is een echte allround fitness buddy. Er zijn vijf redenen om deze verzwaarde ball in verschillende gewichten te kopen en gebruiken.

1: De medicine ball wordt wordt vaak gebruikt door fysiotherapeuten om mensen met blessures te helpen. Maar het is nu ook populair geworden bij het fitnessen en andere sporten. En terecht, want met de medicine ball kun je veelzijdige oefeningen uitvoeren voor het hele lichaam en ze zijn te verkrijgen in gewichten van 1 tot 15 kilo.

2: Er zijn verschillende versies van de ballen: met riemen, handvatten, opblaasbaar of gevuld met zand. Genoeg keuze dus.

3: De medicine ball is een motiverende fitness buddy die je training nieuw leven inblaast. Deze bal is ook handig vanwege de talloze oefeningen die al je spiergroepen effectief kunnen trainen en versterken. Je wordt niet alleen sterker maar traint ook je coördinatie en evenwicht. Begin niet te zwaar maar bouw geleidelijk de gewichten op.

4: Met de medicine ball kun je de onderste ledematen goed trainen en versterken, zoals je hamstrings, bilspieren en al je buikspieren. Er is een veelvoud aan oefeningen en bewegingen die je kunt uitvoeren met deze ballen.

5: Topsporters en sporters gebruiken de medicine ball bij trainingen. Ze zijn erg populair dankzij een veelzijdigheid en leuke oefeningen die je er mee kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *