Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Massage Gun

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Massage Gun is een razend populair apparaat en tegenwoordig gebruikt door iedereen. Deze tools worden onder andere gebruikt voor trainingsherstel en stressverlichting. Ik ben voor je op onderzoek uit gegaan of dit echt zo`n hemels apparaat is als ze zeggen. Lees snel verder!

Massage gun

Ergens dit jaar kwam ik een apparaat tegen met het woord massage gun. Ik wilde meer weten van dit apparaat en wat het te bieden heeft. Toen kwam ik er achter dat het een vrij nieuw product is dat ontzettend populair begint te worden, vooral onder atleten, topsporters en in de wereld van de wellness. In het begin was ik niet heel erg enthousiast en vond het ook wat aan de prijzige kant. Maar ik heb me verdiept in het apparaat en toen toch zo’n ding aangeschaft. Ik ben deze tool gaan gebruiken voor- en na het sporten en wat me vooral opviel is dat mijn spieren onder mijn huid zichtbaar veranderden en ook beter en losser voelen.

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een apparaat dat de werking van een professionele masseur nabootst. Het werd in 2008 uitgevonden door de Amerikaanse chiropractor Jason Wersland. Hij probeerde zijn eigen rugblessure die hij tijdens een verkeersongeluk kreeg te behandelen. Aan de hand van de kloppende en trillende bewegingen van het apparaat wordt druk uitgeoefend op het spierweefsel. Dit zorgde ervoor dat de revalidatie na zijn blessure beter verliep en hij ook minder last van stijve spieren had. 

Wat doet een massage gun?

De massage gun geeft een trilling aan je huid. Deze vibratie wordt gegeven met hoge frequentie en zorgt dat er lichte druk komt op het spierweefsel. De loop van de gun, oftewel het uiteinde van het apparaat, trilt en beweegt op een vaste plek. Dit komt op hetzelfde neer als de masseurs en masseuses die met hun handen over een bepaalde spiergroep bewegen. De tool werd eerst gebruikt in de professionele hoek. Maar steeds meer mensen en amateur atleten gaan dit apparaat gebruiken.

massage gun en sport.

Wat zijn de voordelen?

Mensen die last hebben van stress en slaapstoornissen kunnen ook een hoop bereiken met dit apparaat. Door de massage ontspant het lichaam en dat heeft een gunstig effect op je slaapritme en het bij het ontstressen. Als je aan het sporten bent kunnen na afloop je spieren wat stijf aanvoelen. Door het gebruik van dit apparaat ontvangen je spieren kloppende en trillende bewegingen die er voor zorgen dat jouw spierweefsel soepeler wordt. De volgende dag heb je dan minder last van spierpijn. Ook voor dat je de workout begint kan de massage gun voor een opwarming zorgen. Je spieren worden losser door de bewegingen ervan. Ook je bloedsomloop blijft in beweging en dat is weer goed voor de spieropbouw.

Als je moet herstellen van een blessure is het gebruik van dit apparaat ook aan te raden. Mensen die weinig bewegen of een beroep uitoefenen waar je veel bij zit, hebben over het algemeen luie spieren. Als je veel zit is het van belang dat je zo nu en dan eens opstaat om je benen en billen weer in beweging te krijgen, of af en toe te stretchen. Actieve spieren zijn spieren die zich sneller ontwikkelen. Dus blijf in beweging! Het gebruik van de massage gun is zeker niet altijd aangenaam. Maar als je serieus doorgaat om dit apparaat te blijven gebruiken en zorgt dat je lichaam genoeg beweging krijgt, zul je merken dat het effect heeft op je spieren.

Gaat de spierpijn weg?

De vibratie die wordt gegeven als je spierpijn hebt kan een groot deel van de pijn wegnemen. Met de snelle bewegingen kan het de bloedtoevoer verhogen naar dat specifieke gebied waar jij spierpijn hebt. En dat kan dan weer helpen bij het verminderen van ontstekingen en spierspanning. De lichaamsdelen die spierpijn geven na een zware training kunnen wat verlichting krijgen door de trillingen van de massage gun. Deze tool wordt ook wel gebruikt voordat men gaat beginnen aan een intensieve training om zo de spieren voor die tijd op te warmen. Met warme spieren is het veel makkelijker om de activiteiten uit te voeren.

Werkt het echt zo goed als ze zeggen?

Een onderzoek uit 2014 beweerde dat vibratietherapie en massage deel uitmaken van de percussie therapie. Deze therapie zorgt ervoor dat op een effectieve manier de spierpijn wordt verminderd. Ik heb er zelf ook een aangeschaft en ben dit gaan gebruiken na een intensieve workout. Ik merkte dat mijn spieren echt anders aanvoelen. Wat ik ook fijn vind is dat ik dit zelf kan doen wanneer ik maar wil en dat ik dus niemand hiervoor nodig heb.

massage

Massage gun Vs de masseuse.

Als je me de vraag stelt wat kies jij, een paar helende handen van een masseur of een massage gun? Dan is de keuze snel gemaakt, een masseur natuurlijk! Omdat een paar helende handen mij direct naar een plaats van diepe ontspanning kunnen brengen. Dit kan je met deze tool niet bereiken. Maar dit apparaat is wel veel handiger en op elk tijdstip inzetbaar. Ik zou zeggen: zowel de masseur als de massage gun kun je prima inzetten en zijn goede behandelmethodes om jouw lichaam te helpen je spieren soepeler te maken, om minder pijn te ervaren en beter te ontspannen. 

  • Northwall massage gun professioneel en krachtig massage gun –  1200 tot 3200 rpm.
  • Excorn Massage Gun- Digitaal LCD-  stil en lange batterijduur-  professionele massage gun.
  • MUSCLE EN FIT- professionele massage gun- zwart- Stella massage.
  • BuyHes massage gun 8 opzetstukken- 6 snelheden- massage apparaat.
  • This is Goods massage Gun Digitaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *