Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Kun je door het Kweken van Spiermassa Afvallen?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Kun je door het Kweken van Spiermassa Afvallen? Ja het is mogelijk, maar hoe zit dit nou eigenlijk? Want als je wil afvallen dan moet je onder andere in een calorie te kort gaan zitten. Maar bij spiermassa opbouwen moet je juist in een calorie overschot zitten. In mijn artikel ga ik daar verder op in en zal ik je het een en ander uitleggen. Lees snel verder!

Droog trainen mannen.

Droog trainen protocol voor mannen.

Wil je heel graag afvallen en een strakker gespierd lichaam krijgen, start dan met de online training.

Ga direct naar de speciale kortingspagina!
Droog trainen vrouwen

Droog trainen protocol voor vrouwen.

Wil je heel graag afvallen en een strakker gespierd lichaam krijgen, start dan met de online training.

Ga direct naar de speciale kortingspagina!

Kun je door het kweken van spiermassa afvallen?

Door het opbouwen van spiermassa kun je zeker afvallen. Maar je kan ook afvallen zonder dat je gewicht aan het verliezen bent. Het omzetten van vet naar spieren kan je zo onzeker maken als je op de weegschaal staat. Maar ik zeg je bij deze: er is niks om je zorgen over te maken want je kunt beter naar het gehele plaatje van je resultaten te kijken. Maak foto’s van het begin en het eind en kijk wat er veranderd is. En weet dat spieren nou eenmaal meer wegen dan vet. En zeg vaker tegen jezelf dat je goed bezig bent, dat is ontzettend belangrijk.

Gaan spiermassa kweken en afvallen samen?

Er zijn mensen die zeggen dat spiermassa kweken en afvallen niet samen gaan. En als je dan verder vraagt waarom dat dan zou zijn, zullen ze zeggen dat dat twee verschillende processen zijn die jouw lichaam niet tegelijk kan doen. Als je gewicht wilt verliezen werkt het alleen om in een tekort aan calorie te zitten. En voor spieropbouw heb je echter een calorieoverschot nodig. Het klinkt voor de meeste mensen logisch dat ze dan aannemen dat het niet samen gaat. Maar is dat wel zo?

Ik vertel je dat het zeker wel mogelijk is en dat zwart wit denken hierin niet helpt maar dat er veel meer bij komt kijken. Bijna alles is mogelijk, dus ook spiermassa kweken en tegelijk afvallen kan heel goed.

Kun je door het Kweken van Spiermassa Afvallen?

Wanneer spiermassa opbouwen en afvallen wel werkt

Als je een beginner bent en je begint met trainen, kan het goed zijn dat je de eerste paar weken bijna geen gewicht verliest. Maar je kan dan wel grote veranderingen bij jezelf zien en ook zeker voelen. Dit komt omdat de training voor je spieren helemaal nieuw is. Je spieren reageren hier natuurlijk op omdat dit voor hen nieuw is. Je spieren groeien en veranderen van vorm. Ook al volg je een caloriearm dieet, ze kunnen nog steeds een behoorlijke vorm krijgen. Deze spiermassa die jij aan het kweken ben gebruikt meer energie, ook als jij even niet aan het trainen bent. Dit betekent dat je aan het vet verbranden bent.

Het juiste voedingspatroon

Als je wilt afvallen, dus vet verliezen en tegelijk spieren opbouwen, is voeding ontzettend belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden. Daarom is het ook van belang om jouw voedingsschema bij te houden en wat deze voedingsmiddelen allemaal bevatten. Check of je wel de goede koolhydraten, vetten en één van de meest belangrijke voedingsmiddelen, eiwitten, eet. Ook is het belangrijk om te zorgen dat je voedingsmiddelen uitkiest die jou een voldaan gevoel geven zodat je niet honger hebt of dat je vreetbuien krijgt.

De beste oplossing om spiermassa op te bouwen en tegelijk af te vallen

Om spiermassa op te bouwen en tegelijk af te vallen heb je een doel nodig. Om deze verschillende doelen toch te behalen is een gericht plan nodig. Je hebt zowel een trainingsplan als een voedingsplan nodig. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat jouw spieren alles krijgen wat het nodig hebt om op een gezonde manier te gaan groeien.

Bij het opbouwen van spiermassa en tegelijkertijd afvallen is het ontzettend belangrijk om deze drie punten goed in gedachten te houden:

  • 1. Voeding staat op nummer één omdat het eigenlijk sowieso altijd wel één van de belangrijkste dingen is om je goed aan te houden. Voeding zorgt voor energie, zonder goede voeding kun je niet trainen en kun je geen spiermassa opbouwen en afvallen.
  • 2. De juiste trainingsmanier of trainingsvorm is ontzettend belangrijk. Ten eerste zorgt dat er natuurlijk voor dat jouw spieren gaan groeien maar jouw spieren kunnen niet groeien als je de training niet leuk vindt. Je moet een plan hebben met een doel want zonder doel kom je nergens.
  • 3. Als laatste is er nog de rustfase, of met andere woorden de herstelfase. Dit is de fase die voor iedereen anders kan zijn. Maar rusten tussen de trainingen door is voor elk mens ontzettend belangrijk. Bij het opbouwen van spiermassa of tijdens het afvallen dus bij vetverlies kan je niet de hele dag door trainen. Jouw lichaam heeft rust nodig om te herstellen.

Welke trainingsvorm is het beste voor spiermassa en af te vallen?

Krachttraining is het meest geschikt om vet te verliezen en spieren op te bouwen. Je hebt natuurlijk ontzettend veel trainingsvormen die je kunt gaan doen zoals hardlopen, fietsen, en zwemmen. Met een verdedigingssport zul je niet snel spiermassa opbouwen, misschien een beetje vet maar daar blijft het dan bij. Als jij krachttraining heel saai vindt om alleen met gewicht aan de bak te gaan zijn er ook nog andere trainingsvormen zoals HIIT trainingen en Tabata of circuittrainingen. Deze soort trainingen zorgen ook voor een achterdeur effect. Dat betekent dat als je klaar bent met de training en je lekker op de bank zit, dat jouw lichaam hard aan het werk is en calorieën aan het verbranden bent. Dat kan zelfs uren na je training, en zelfs in je slaap, doorgaan.

Kun je door het Kweken van Spiermassa Afvallen?

Conclusie

Als je dus wilt afvallen en tegelijk spieren wilt opbouwen is het dus het makkelijkst voor de beginnende sporters. Als je al heel wat jaartjes aan sport of fitness doet is het veel moeilijker om gewicht te verliezen, en dus vet kwijtraken, en tegelijk spieren op te bouwen. Als je dit wilt bereiken is krachttraining het meest geschikt om je doel te bereiken. Als je aardig wat spieren hebt opgebouwd is het veel makkelijker om vet af te vallen. Ga dus niet voor je gewicht en het getal op die weegschaal, maar ga voor vetverlies en verhoog je spiermassa. Zorg dat je een plan maakt, verdiep je in dat plan en kijk wat je allemaal kan bereiken als dit goed in elkaar zit.

Het complete keto-dieet kookboek
Afvallen met gezond en vooral lekker eten.
Killerbody Dieet.
Intermittent Fasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *