Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Kinder Springtouw?

Touwtje springen leuke en leerzame activiteit voor kinderen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
mm

Kinder springtouw? Wat is er nou lekkerder dan heerlijk buiten spelen met je springtouw. Alleen of samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Als kind kan je er veel van leren en het is ook ontzettend goed voor de beweging en de coördinatie van het kind. Lees snel verder!

Kinder springtouw

Touwtje springen wordt vaak veel gedaan door kinderen. Het is een ontzettend leuk buitenspel en activiteit. Er zijn vele soorten spelletjes te bedenken die je ermee kan doen en je kunt natuurlijk ook hele leuke liedjes bij zingen. Rond de leeftijd van vier kun je al beginnen met touwtje springen. Touwtje springen is vooral een hele leuke activiteit waar je ontzettend veel van kan leren als kind en het is ook ontzettend goed is voor de beweging en de coördinatie.

Jobber ropes. Springtouw voor kinderen van gekleurd rubber

Dit is het beste springtouw voor kinderen. Door de zachte handvaten en de verschillende kleuren zullen kinderen dit springtouw fantastisch vinden.

Jober ropes springtouw van 2,3 meter in de kleur roze

Dit springtouw is voor kinderen en is eenvoudig in lengte te verstellen. Door de schroefjes uit het touw te schroeven kun je het touw op maat knippen en de schroefjes meer terugdraaien. Dit springtouw is in vijf verschillende felle kleuren verkrijgbaar en is voorzien van een veer dat zorgt voor een mooi geluidje als het touw de grond aanraakt.

Kinder springtouw met laser, 201 cm lang

Touwtje springen wordt nu echt leuk met dit blitze springtouw met laser en ook nog eens kleurige handvaten. Trouwens, deze is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Springtouw voor kinderen verstelbaar in lengte tot 160 cm lang

Dit verstelbare springtouw is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is maar liefst 235 cm lang. Dit springtouw is voor kinderen tussen de 5 a 12 jaar oud, tot de lichaamslengte 155 cm.

Skippy Dance Spring dans touw

Met dit Skippy Dance touw kun je coole moves maken op jouw favoriete muziek. Voor meer uitleg, ga naar de Skippy Dance academie voor nieuwe steps.

Tunturi Speed springtouw

Voor kinderen die al wat beter kunnen springen en al wat ouder zijn. Touwtje springen is leuk om aan spierkracht en conditie te werken, vooral voor je bovenbenen kuiten en enkels. Een springtouw is een fijne workout.

Touwtje Springen voor kinderen

Wie kan nou niet touwtjespringen? Je vader, moeder, of opa en oma? Ik weet zeker dat iedereen dit waarschijnlijk vroeger heeft gespeeld, het beroemde in spring, de bocht gaat in, uit spuit, de bocht gaat uit.

Iedereen weet wat touwtjespringen is, waarschijnlijk heb je dat zelf ook wel eens gedaan. Je kunt touwtjespringen in je eentje maar ook zeker met vriendjes of vriendinnetjes. Als je gaat touwtje springen is het belangrijk dat het springtouw op jouw lengte is gemaakt. Verder moet een springtouw twee handvatten hebben die meestal van plastic zijn gemaakt waar het touw in kan ronddraaien. Je kunt met twee benen tegelijk springen, met één voet tegelijk springen of lopend springen.

Is touwtje springen belangrijk voor kinderen?

Bij het touwtje springen ontwikkelen kinderen hun motorische ontwikkeling. Voor jonge kinderen kan het springen met een touw nog best lastig zijn. Om te springen en tegelijk te draaien en je evenwicht te bewaren is nog best een heftige klus. Jonge kinderen leren daar wel heel erg van, vooral door goed te kijken naar de wat grotere kinderen. Het kan belangrijk zijn voor vanaf vier jaar al kinderen om te leren hoe je met een touwtje kunt springen.

Wil het nog niet helemaal lukken, dan laat je het kind zonder te springen over het touw heen stappen. Kinderen leren door eerst te kijken en dan het zelf uit te proberen. Uitleg is vaak niet nodig Je zult zien dat kinderen vanaf een jaar of zes a zeven steeds beter gaan springen en een ritme kunnen houden. Je zult zien dat als het een keer gelukt is, je kind het vaker en vaker gaat proberen. Ik vind deze stap zo belangrijk. Vaak als het lukt leert het kind van de ervaring en het voelen dat hij of zij het kan. Dan weet het kind dat je het dus ook door vaker te doen succesvol kunt worden.

kinder springtouw

Leren touwtje springen?

Het gaat er helemaal niet om of je goed kan touwtje springen, maar je kunt wel het touwtje springen gebruiken om te leren omgaan met activiteiten die je nog niet zo goed kan. Door vaak te oefenen, door te doen en af te kijken zul je merken dat het kind het al snel kan. Door op een speelse manier het kind te leren dat het niet altijd de beste hoeft te zijn maar door het vaak te doen toch het springen onder de knie kan krijgen. Het zijn in mijn ogen de levenslessen die je de rest van je leven mee zult dragen.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *