Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Wat is actief herstel?

Wat is actief herstel?

Actief herstel houdt in dat je op een wat lagere intensiteit traint dan normaal. Actief herstel wordt zowel gebruikt bij teamsporten als individuele sporten. Actief herstel pas je toe nadat je zware inspanning hebt verricht op de dag ervoor. Je gebruikt dan ongeveer 70% van je maximale prestaties.

Waarom actief herstel?

Na de training herstelt je lichaam automatisch. Met actief herstel is het idee dat je je lichaam helpt met dit herstelproces. Wanneer je rustig tot matig intensief beweegt zorgt dat voor een betere doorbloeding waardoor de afvalstoffen ook sneller worden afgevoerd. Het zorgt ook voor een snellere opbouw van de spierglycogeen en het verhoogde afvoer van melkzuur in je spieren.

Wat kan je doen?

Voordat je met actief herstel begint is elke vorm van cardio goed om te doen. Je kan gaan joggen, fietsen of zwemmen. Hou het op een rustig tempo en train maximaal een half uur. Dat is namelijk al meer dan voldoende. Wanneer je niet zo’n grote fan bent van cardio maar meer van krachttraining, dan kan dat ook. Gebruik dan bijvoorbeeld lichte gewichten of train een specifieke spiergroep.

Hieronder een aantal artikelen over het trainen van je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *