Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Hoeveel stappen per dag?

Hoeveel stappen per dag zet jij?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Hoeveel stappen per dag? In dit artikel wil ik je graag meer vertellen over, hoeveel stappen per dag goed is voor ons lichaam en gezondheid. Hoe actief ben jij in het stappen zetten? Lees snel verder!

Hoeveel stappen per dag?

10.000 stappen per dag?

Iedereen weet dat bewegen gezond is. Maar in deze tijd zijn er veel mensen die niet genoeg bewegen. Als je elke dag genoeg beweegt blijf je gezond, fit en slank. Kun je verschillende ziektes voorkomen en het belangrijkste is ook het voorkomen van hart en vaatziekten. Dit is de grootste doodsoorzaak.

Als je 10.000 stappen per dag zou doen dan zit je ruim aan de dagelijkse hoeveelheid beweging. Het is vaak een richtlijn die word gegeven. In Nederland is de norm dat 7000-8000 stappen per dag. Daarmee voldoe je aan de Nederlandse norm. Het is dus niet nodig om die 10.000 stappen per dag af te leggen.

Familie is aan het wandelen samen.

Hoeveel stappen per dag om af te vallen?

Het idee bestaat dat het behalen van die magische 10.000 stappen per dag ons onder andere helpt met af te vallen en ons gezonder maakt. Als je het doel hebt om af te vallen, richt je dan op 10.000 stappen per dag. Hoe meer stappen je doet hoe meer calorieën je verbrand.

Er zijn meerdere onderzoeken geweest en de deelnemers die de 10.000 stappen deden waren aanzienlijk afgevallen, hadden een lager BMI en vetpercentage en een kleinere middelomtrek. Ook gingen ze er mentaal op vooruit. Ze hadden minder last van stress en een minder moe gevoel. Maar ze hadden ook minder last van angstig zijn en minder last van depressieve gevoelens.

Hoe actief ben jij in het stappen zetten?

0 tot 5.000 stappen per dag is te weinig beweging.

5.000 tot 7.500 stappen per dag is een licht actieve levens style maar nog te weinig beweging.

7500 tot 10.000 stappen per dag is matig actief en is volgens de Nederlandse norm voldoende. Ik zeg dat kan beter.

10.000 tot 12.500 stappen per dag is een actieve gezonde levens style en is makkelijk haalbaar als je aan sport doet of als je geen zittend beroep doet.

Hoeveel stappen zet jij per dag?

Stappen zetten en voeding?

Als je heel veel stappen gaat zetten en je wil meer aan beweging gaan doen, en je denkt daar bij niet aan je voeding. Dan gaat dat niet werken en dan zal je ook niet de beste versie van jezelf gaan worden. Als je te veel of ongezond gaat eten kan je zelfs aankomen of last krijgen van blessures.

Door op je voeding te gaan letten kan je op een makkelijke manier wat kilo’s gaan kwijt raken. Je kan bijvoorbeeld koolhydraatarm dieet gaan eten of je meer richten op het eiwitrijk dieet. Als je de juiste hoeveelheid aan stappen zet die goed voor je zijn en nog let op je voeding dan gaat het af vallen vanzelf. Maar goede voeding is natuurlijk ook goed voor de gezondheid om je fit te voelen en de dingen te kunnen doen die je graag wilt doen.

De vraag is natuurlijk niet hoe oud we worden maar hoe we oud worden!

Hoeveel stappen per dag en tips?

Vaak denken we dat we de juiste hoeveelheid aan stappen zetten per dag, maar meestal is dit niet het geval en wordt je daarin in vaak teleurgesteld. Als je het gaat meten kom je tot de conclusie dat die paar keer trap lopen en een boodschapje doen, lang niet genoeg is om het aantal stappen te zetten die goed voor je zijn. Hier drie manieren die je kunnen helpen om er voor te zorgen dat je genoeg stappen gaat zetten zodat je doel behaald gaat worden

1 Stappenteller horloge met app.

Meten is weten en een stappenteller helpt je daar bij. Het laat je precies zien hoeveel stappen je zet en hoeveel je er nog moet doen om je doel te halen. Het kan je ook motiveren om meer te bewegen en daar door meer resultaat te behalen. Onderzoek laat weten dat je sneller op een hogere aantal stappen zit dan dat je geen stappenteller gebruikt.

2 Sta geregeld op.

Als je geregeld op staat om iets te pakken of extra de trap op loopt ga je zeker om hoog met die stappen. Je kan ook als je de trein, tram of bus pakt een halter eerder uit stappen om wat extra stappen te nemen. Wandelen tijdens je lunch pauze is ook een goed doel om die extra meters te pakken te krijgen.

3 Stevige wandeling.

Als je eenmaal weet hoeveel stappen je zet zijn er natuurlijk ook andere manieren om die stappen te verhogen. 4.000 stappen staat ongeveer aan een half uur lopen. Dus een wandeling in de avond van 30 minuten kan je zeker die extra stappen geven. Als je in het weekend langer de tijd hebt kan je dat makkelijk verdubbelen. Je doel is dan behaald maar de ontspanning is dan ook lekker…daar is je weekend voor!

Oude man zet extra stappen om fit te blijven.

Hoeveel stappen per dag om fitter te worden?

Meer stappen per dag is natuurlijk niet altijd beter. Als je meer stappen wil doen dan kan je dat rustig aan opbouwen. Zorg dat je 500 a 1.000 stappen per dag extra doet. Als dit goed voelt en je kan dit makkelijk uitvoeren kan je er weer wat stapjes bij doen. Zo kom je langzaam bij je doel om meer stappen te zetten en fitter te worden. Maar als je te snel wil en gaat kan je last krijgen van blessures.

Om blessures tegen te gaan is het heel belangrijk om dagelijks verschillende bewegingen te variëren. Je kan het wandelen combineren met ook een stuk te gaan hartlopen. Of andere vormen van bewegen zoals fietsen, krachttraining een groepsles of een andere sport. Als je dit doet train je meerdere spieren en houd je het afwisselend en leuk voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *