Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Helpt een roeitrainer om af te vallen?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Helpt een roeitrainer om af te vallen? Een roeitrainer is een van de beste fitnessapparaten om mee te trainen. Omdat je met een roeitrainer werkt aan de opbouw van je spieren en het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Hierdoor zal je merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten en je energieker voelt. Lees snel verder!

Helpt een roeitrainer om af te vallen?

Om maar gelijk antwoord te geven op de vraag of je kunt afvallen met een roeitrainer: ja, dat is mogelijk. Sterker nog, een roeitrainer is een uitstekend middel om mee af te vallen. Net als bij de hometrainer worden de gewrichten minder belast dan bijvoorbeeld bij een loopband. Het voordeel van de roeitrainer is dat je veel verschillende spiergroepen gebruikt. Waardoor het iets zwaarder is, maar wel veel effectiever dan bijvoorbeeld een training op een loopband of zelfs de hometrainer.

De voordelen van een roeitrainer?

Er zijn veel voordelen aan het trainen op een roeitrainer. Je traint namelijk je hele lichaam met dit geweldig apparaat. Verder zijn er heel veel verschillende modellen beschikbaar dus er is voor elk niveau wel een apparaat die je kunt aanschaffen. Ook om thuis te trainen wordt het steeds makkelijker want er zijn verschillende inklapbare apparaten zoals de Focus Fitness Row 2. Het trainen op een roeimachine heeft het voordeel dat de kans klein is op een blessure. Vaak wordt daarom ook de roeitrainer ingezet bij de revalidatie van een blessure. Het is natuurlijk wel ontzettend belangrijk om een goede houding aan te houden en hou in de gaten of het apparaat goed is ingesteld op jouw lichaam.

Vet verbranden en spieren kweken en dat allemaal met een apparaat?

Met een roeitrainer bereik je een tweeledig doel. Ten eerste is er sprake van vetverbranding en ten tweede kweek je ook nog eens spieren. De snelheid van deze twee is natuurlijk helemaal afhankelijk van op welke manier je traint, wie jij bent, en wat je daarbij eet. Verschillende apparaten en trainingen zijn gericht op één van deze twee aspecten maar bij een roeitrainer worden beide doelen mooi gecombineerd. Door de intensiteit achter het wisselen tijdens het trainen worden er veel calorieën verbrand en dat is weer nodig om af te vallen.

Uithoudingsvermogen verbeteren met een roeitrainer?

Met de roeitrainer werk je ook aan je uithoudingsvermogen. Die is ontzettend belangrijk omdat de rest van de dag dan een stuk makkelijker wordt. Of je nou de trap op loopt, je kinderen ophaalt of gewoon even een sprintje trekt, je zal zien dat je daar baat bij hebt. Ik denk dat de mens ook is gemaakt om aan zijn uithoudingsvermogen te werken. Heel vroeger gingen we op jacht of moesten we heel lang wandelen door de bergen en het bos. Nu in deze tijd is alles makkelijker, zeker op het gebied van uithoudingsvermogen, en we worden niet zo snel meer uitgedaagd.

Welke spieren worden er gebruikt met een roeitrainer?

Tijdens het trainen op een roeitrainer gebruik je je been– en bilspieren, rug– en schouderspieren, armspieren en je buikspieren.

Hoe train je op een roeimachine?

Tijdens het trainen op een roeimachine is je houding één van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken. Het is ontzettend belangrijk om te zoeken naar de juiste afmeting van het zitvlak maar ook om de stand van je lichaam in de gaten te houden. Ook is het ontzettend belangrijk dat je voeten stevig staan en dat ze goed vastzitten om goed af te kunnen zetten. Het is daarbij van belang dat je benen gestrekt zijn. Maar het kan best wel even duren voordat je de juiste techniek onder de knie hebt maar zorg ervoor dat je er genoeg aandacht aan besteed. Daarna komen pas de kracht en snelheid van de oefeningen.

Trainen thuis

Thuis trainen is voor sommige mensen een uitdaging en voor anderen is het geen probleem. Veel mensen hebben het druk en zeggen dan dat ze geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Maar het is wel ontzettend belangrijk om te blijven trainen. Met de roeitrainer kun je prima thuis trainen en word je ook nog eens ontzettend fit. Misschien zit je niet zo lekker in je vel of ben je een paar kilo te zwaar, dan kun je met de roeitrainer lekker thuis aan de gang en om die extra kilo’s kwijt te raken.

Is trainen op een roeitrainer goed voor je lichaam?

Ik denk dat buiten sporten het beste is voor ieder mens. Maar de drukte van alledag en het weer kunnen soms behoorlijk tegen je werken. Zeker in de winter kan het regenen, donker en koud zijn. Ook als het heeft gevroren in de winter kan je niet meer roeien vanwege het ijs op het water. Vaak gaan we de deur uit als het donker is en komen we thuis als het donker is. En dan kan het een uitkomst zijn om zo’n fantastische roeitrainer te hebben die voor jou thuis klaar staat met al die leuke trainingsprogramma’s. Plus, als je een roeitrainer thuis hebt staan kun je zelf jouw tijd bepalen; doe je het bijvoorbeeld voor of na het eten? Die machine staat er altijd om jouw lichaam te helpen zo vitaal mogelijk de dag door te komen.

Ik denk ook nog eens dat de meeste mensen jaloers op je zullen zijn. Na een aantal weken ga je toch echt het verschil zien en ik weet zelf van de mensen op mijn heen dat zij nou eenmaal te weinig bewegen en teveel eten. Je mist ook nog eens niets als je traint want met de meeste crosstrainers kun je heerlijk trainen en al je favoriete apps bekijken. Je kunt zelfs tijdens het sporten de TV aanzetten om te zorgen voor wat afleiding. Sporten tijdens het tv kijken zonder een zak chips op schoot, dat is in mijn ogen dikke winst.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *