Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Garmin Forerunner 645 vs Garmin Forerunner 245

Wat is het verschil tussen deze 2 fantastische sporthorloges?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Garmin Forerunner 645 vs Garmin Forerunner 245. Wat zijn de verschillen tussen deze 2 fantastische sporthorloges? Deze Garmin Forerunner sporthorloges zijn echt een begrip in de hardloopwereld. Ze hebben een geavanceerde technologie die jouw hardloopprestaties nog beter meetbaar en nauwkeuriger maken. Lees snel verder!

Garmin Forerunner 645 vs Garmin Forerunner 245

Deze Garmin Forerunner sporthorloges zijn echt een begrip in de hardloopwereld. Garmin heeft zelfs een slogan genaamd: ´gebouwd voor de toekomst.´

Of je nu op zoek bent naar jouw persoonlijke record of gewoon heel graag buiten bent en beweegt. Er is altijd wel een Garmin sporthorloge die bij je past.

Deze Smartwatches hebben geavanceerde technologie die jouw hardloopprestaties nog beter meetbaar en nauwkeuriger maken. Dankzij Garmin Forerunner aan je pols weet je precies wat je hebt gelopen. Je hoeft nu niet meer te denken want dat wordt voor je gedaan en jij kunt je nu helemaal richten op jouw persoonlijke doelen. Dat maakt hardlopen echt veel leuker!!

Garmin Forerunner 645 vs Garmin Forerunner 245.

Garmin Forerunner 245?

Beide sporthorloges hebben bijna dezelfde prijs. De Garmin Forerunner 245 is zo rond de €50 goedkoper bij de meeste webshops dan de Garmin Forerunner 645. Dus dit levert een eerlijke vergelijking op om met elkaar te concurreren. De Forerunner 245 heeft naast de prijs ook andere opties die wel echt een verschil maken ten opzichte van de Forerunner 645.

De GPS module. Deze module gebruik je als je regelmatig gaat hardlopen. De Forerunner 245 heeft een tool die je kunt gebruiken om jouw looptechniek te verbeteren. Het geeft bijvoorbeeld de hardloopgegevens over hoe lang je grondcontacttijd was. je paslengte en je balans. Deze gegevens zijn belangrijk om inzicht te krijgen in jouw loopstijl want zo kun je dus oefenen om zo efficiënt mogelijk te gaan bewegen.

De batterij van de Forerunner 245 heeft een maximum van zeven dagen in smartwatch-modus en 24 uur in GPS-modus. De Garmin Forerunner 245 vindt ook persoonlijke informatie over jouw trainingen en herstel. Hierdoor kun je voor een slimmere training beslissen zodat je je beter kunt voorbereiden op de volgende run.

De Forerunner 245 is korter en dunner en lichter en ziet er iets fijner uit dan de Forerunner 645. Op de 245 kun je verschillende kaarten uploaden en dat is handig als je nieuwe plekken wilt ontdekken tijdens het sporten. Het is ook mogelijk om jouw tracking gegevens te uploaden via smartphone of computer en het zichtbaar te maken via het online portaal van Garmen. Zo kun je de grafieken nauwkeurig volgen. De Forerunner 245 beschikt over een stil alarm. Dat kan fijn zijn als je in een meeting zit of als je in de ochtend niet gewekt wil worden door rare geluiden.

En als je een andere activiteit wil doen? De Forerunner 245 heeft ook activiteit profielen voor fietsen, zwemmen, indoor roeien en zelfs voor het gebruik van crosstrainer of stepapparaat.

Garmin Forerunner 645 vs Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 645?

Net als de Garmin Forerunner 245 vinden we de Forerunner 645 één van de beste sporthorloges die Garmin voor atleten beschikbaar heeft gemaakt. De Forerunner 645 is qua prijs een klein beetje duurder dan de Garmin Forerunner 245. Maar deze Forerunner 645 heeft wel een aantal andere opties die interessant voor je kunnen zijn.

De Forerunner 645 beschikt over een barometrische luchtdruk meter waarmee je het weer kunt voorspellen als je aan het sporten bent. Je kunt ook de hoogte bepalen als de GPS het op die niet plek doet of niet beschikbaar is.

De Forerunner 645 heeft ook een gyroscoop. Een gyroscoop meet jouw bewegingen die jij met jouw Garmin Forerunner 645 maakt. Zo komen er nieuwe toepassingen via jouw Smartwatch beschikbaar. De 645 kan jouw gegevens perfect synchroniseren en dat doet hij helemaal automatisch als je binnen bereik bent van je laptop, computer of smartphone. Bij de Forerunner 245 moet je handmatig synchroniseren. Ook herkent de Forerunner 645 automatisch wanneer je begint met een activiteit en begint dan vanaf de start vanzelf met monitoren. Ook kun je met deze 645 zien hoe laat het is en dat kan je dan zien van alle plaatsen die er op de aarde zijn.

Heb je iets meer om uit te geven aan een sporthorloge? Dan is de Garmin Forerunner 645 echt wel een heel tof horloge dat zeker niet onder doet voor bijvoorbeeld een Apple Smartwatch.

De muziek variant.

Beide sporthorloges hebben nog een extra functie die je kunt aanschaffen als je bereid bent ietsje meer te betalen. De muziek variant: dan kun je tijdens het wandelen of sporten naar muziek luisteren en kun je je smartphone gewoon thuis laten. Dat vind ik zelf wel echt een meerwaarde omdat hoe minder je bij je hebt, hoe beter jij je sportprestaties kunt beoefenen. Hier maakt het niet uit of je de Forerunner 245 of de Forerunner 645 koopt want beide sporthorloges hebben deze fantastische functie

Conclusie.

Mijn mening over deze twee fantastische watches heb ik zo beknopt mogelijk proberen te samenvatten voor je. De verschillen zijn niet zo groot, maar als je naar de prijs kijkt van de 245 dan zit je zo €50 goedkoper dan de 645. In de basis zijn deze sporthorloges behoorlijk hetzelfde. The Forerunner 645 heeft iets meer functies, meer gemakzucht en is iets uitgebreider. Maar als je echt alleen aan hardlopen doet en alleen jouw prestaties wilt monitoren, dan zijn ze allebei even goed. Ik ben zelf meer geneigd om te gaan voor de 245 omdat de prijs gunstiger is en ik met hardlopen genoeg aan deze functies heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *