Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

De Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 45s?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 45s? Het verschil tussen de Garmin Forerunner 45 en de Garmin Forerunner 45s zijn heel klein. De 45s is iets kleiner en heeft een 39mm scherm en de 45 heeft een scherm van 42mm. Maar zijn er nog meer verschillen tussen deze 2 fantastische sporthorloges? Ze zitten in een zeer interessante prijsklasse in verhouding tot andere sporthorloges. Lees snel verder als je meer wil weten!

De Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 45s?

De verschillen tussen de Garmin Forerunner 45 en de Garmin Forerunner 45s zijn heel klein. De 45s is iets kleiner en heeft een 39mm scherm. De 45 heeft een scherm van 42mm. Toch ogen beiden elegant. Voor de dames of voor de heren die niet van zo’n groot sporthorloge houden zijn dit prima watches. De nieuwe Garmin Forerunner 45 en 45s zijn de opvolgers van de oudere Forerunner 35. Deze nieuwe sporthorloges zijn net ietsje duurder. Maar er is enorm veel functionaliteit bijgekomen; de hartslagmeter, de GPS en de VO2max bepalingen bijvoorbeeld. En ook de Activity tracker, Garmin coach support en de Incident Detective zijn er bijgekomen. Er zit nu ook een kleurenscherm met instelbare gezichtsherkenning op. Maar de bediening is vrijwel gelijk gebleven en alle opties zijn snel te vinden.

De GPS

De Galileo GPS is zeer nauwkeurig, zoals bij alle recente Garmin voorgangers. Galileo is een Europese GPS variant die zeer nauwkeurig werkt. De Garmin gebruikt GPS Smart recording en daarbij worden het aantal metingen over het algemeen iets minder dan bij de ´Every Second´ recording. Maar dit is eigenlijk een voordeel omdat je dan veel langer kunt doen met de batterij, zo´n 13 uur. Als je bijvoorbeeld een parcours gaat nemen met veel bochten zal de nauwkeurigheid ietsje minder worden.

Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 45s

Hartslagmeter

De hartslagmeter gebeurt met de optische pols hartslagmeting en is wat beter geworden dan zijn voorganger. Met een Garmin is de sensor hartslagmeting bij duurlopen goed en nauwkeurig. Bij intervaltrainingen hebben de meeste optische sensoren wat problemen met de rustpauzes tussen de tempo’s door. Als je toch heel nauwkeurige metingen wil gaan doen kan je een borstband aankoppelen.

De Garmin kan de gehele dag jouw hartslag monitoren en je kan de laatste 4 uur terugkijken. Dat geeft hij weer in een mooi grafiekje. Nu zul je wel denken wat kan ik hiermee? Je zou bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde tijdstip, het liefst in de ochtend, even moeten kijken of jouw hart stabiel een redelijk laag ligt. Als je dit gedurende een week of twee zou doen, heb je een redelijk goed beeld van jou hartslagwaarden. Met deze functie zou je bijvoorbeeld ook kunnen meten na een hele zware training of je nog niet hersteld bent of dat je meer rust moet nemen gedurende de dag. Je kan met deze functie ook je waardes meten als  je je niet zo lekker voelt, of minder fit en energiek voelt. Je zult dan merken dat in de nacht je hartslag wat lager is dan normaal.

Vo2max Garmin coach

Nu zijn bijna alle vragen beantwoord maar we gaan nog de Garmin coach bespreken want er is ook nog trainingsbegeleiding. Na de training berekent de Garmin je vo2max uit. Dit is een functie die je zuurstofopnamevermogen in milliliter per kilo per minuut weergeeft. Hoe hoger de vo2max is hoe beter jouw prestatievermogen kan zijn. Eigenlijk moet je het zo zien: hoe lager jouw hartslag is bij een hogere snelheid, hoe hoger jouw vo2max zal zijn. Je kan dit sporthorloge gewoon op je computer aansluiten zodat je je eigen gegevens kunt bekijken .

Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 45s

Garmin coach

Deze coach is een echte coach en je kunt kiezen tussen de personen Jef, Amy, of Craig. Je stelt dus ook samen je doelen vast en je kunt daar advies vragen aan deze coaches. Je kunt trainingsschema´s hierop aanpassen en zo jouw prestaties naar een hoger level brengen. Eigenlijk heb je tijdens het trainen een complete trainingsagenda om je pols. Ook is er een kindercoach die kan assisteren bij andere sporten zoals fietsen of gewoon bij de fitness tijdens je cardio training.

Wat is de prijs?

Voor de prijs van deze geweldige sporthorloges kan ik je niet veel advies meegeven. Ik denk dat het een persoonlijke keuze moet zijn. Het zijn allebei zeer verrassend goed uitgeruste GPS sporthorloges. Deze zijn allebei in de budget prijsklasse. Daarbij bevindt de Garmin Forerunner 45 en de Garmin Forerunner 45s zich in een zeer interessante prijsklasse als je deze vergelijkt met andere merken zoals de Apple Watch of de Samsung Smartwatches. Deze horloges zijn vooral gemaakt voor beginnende lopers en joggers die hun trainingen en dagelijkse activiteiten willen bijhouden zonder daar heel veel aan uit te hoeven geven. De Garmin Watches zijn zeer gebruiksvriendelijk dus ik denk dat de meeste hardlopers zeer tevreden zullen zijn met zowel de Garmin 45 als de Garmin 45s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *