Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

De Garmin Forerunner 245 vs Garmin Forerunner 945?

Twee fantastische sporthorloges welke het beste past bij jou?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

De Garmin Forerunner 245 vs Garmin Forerunner 945? Dit zijn 2 sporthorloges die gemaakt zijn voor hardlopers. Ik begrijp natuurlijk als geen ander dat je twijfelt welk sporthorloge het beste bij jou past en welke je zou kunnen aanschaffen? Ik ga je meenemen in dit artikel waar ik ze beiden vergelijk. Lees snel verder!

De Garmin Forerunner 245 vs Garmin Forerunner 945?

De Garmin Forerunner 245 en de Garmin Forerunner 945 zijn sporthorloges die gemaakt zijn voor hardlopers. Daar komt bij dat de Garmin 945 echt een horloge is waar je alle kanten mee op kan. Ik begrijp natuurlijk als geen ander dat je twijfelt welk sporthorloge het beste bij jou past en welke je zou kunnen aanschaffen? Lees dan vooral verder. Ik ga je meenemen in dit artikel waar ik ze beiden vergelijk.

Eerst wil ik beginnen met zeggen dat de Garmin sporthorloges absolute toppers zijn. Dus slecht zijn ze sowieso niet. Maar zoals je weet heeft elke sporter een eigen specifieke behoefte en daar komen ook weer andere keuzes uit voort.

De sporthorloges verschillen bijna niet van elkaar. Je kan het  bijna niet zien, en wat betreft het materiaalgebruik lijken ze ook zeer veel op elkaar. De Garmin Forerunner 945 is qua maatvoering wat groter dus ook wat zwaarder. Er was meer ruimte nodig om de extra functies en de grotere batterij te plaatsen. Is je pols wat dunner, of hou je van een wat fijner horloge dan kun je beter kiezen voor de Forerunner 245. Beide sporthorloges zijn stof- en waterbestendig. Waterbestendige apparaten zijn bestand tegen het binnendringen van water door waterstralen maar kunnen niet worden ondergedompeld in water.

Is de Garmin Forerunner 945 beter dan de Garmin Forerunner 245?

De Garmin 945 heeft een langere levensduur wat betreft de batterij: zo’n 14 dagen. De Garmin 245 heeft een levensduur van zo´n zeven dagen. Op de 245 kan je verschillende kaarten uploaden. Dat is handig als je nieuwe plekken wilt ontdekken tijdens het sporten. Bij de 245 is het ook mogelijk om jouw tracking gegevens te uploaden via smartphone of computer. Zo kun je via het Garmin portaal al jouw data nauwkeurig volgen met grafieken. De 245 beschikt over een stil alarm. Dat kan fijn zijn als je in een meeting zit of als je in de ochtend niet gewekt wil worden door rare geluiden.

En als je een andere activiteit dan hardlopen wil doen? de Forerunner 245 heeft activiteit profielen voor fietsen, zwemmen, indoor roeien en zelfs voor het gebruik van crosstrainer of stepapparaat. De Garmin 945 heeft een multisport modus. Die kunt u gemakkelijk schakelen tussen de verschillende sporten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Dit is ideaal voor iemand die behoefte heeft om snel te schakelen tussen verschillende activiteiten.

Beide sporthorloges zijn bestand tegen zweet en dat maakt beiden ideaal om mee te sporten. Beide horloges hebben een elektronisch display om informatie aan jou te laten zien. De resolutie is een belangrijke indicator voor de beeldkwaliteit van het scherm. Beide sporthorloges hebben dezelfde beeldkwaliteit. Ook hebben ze schadebestendig glas oftewel Gorilla Glass.  Het glas kan grote krachten weerstaan.

De Garmin 945 heeft een gyroscoop. Dat is een sensor die de oriëntatie van het apparaat volgt. Ook heeft het een 802.11n WiFi connectie. Dat is een draadloze standaard die is uitgebracht in het jaar 2009. Daar bedoel ik mee dat het een snellere overdracht capaciteit heeft en verbeterd is in de veiligheid in vergelijking met  zijn voorganger. Het heeft ook NFC, dat maakt de draadloze transacties mogelijk zoals betalingen.

Garmin Forerunner 245 vs Garmin Forerunner 945

De sensoren

Beide horloges beschikken over een accelerometer, ingebouwde GPS GLONASS Galileo, hoogtemeter en een ingebouwde polsmeter hartslagmeter. Ook heeft het een kompas en Pulsoximeter voor het meten van jouw zuurstofniveau in jouw bloed. The Garmin 945 voegt daar nog eens een extra functie aan toe: de barometrische hoogtemeter waarmee je de hoogte nauwkeurig kunt vaststellen. Natuurlijk met het behulp van de GPS waarmee je dan ook de weersomstandigheden kunt voorspellen. De Garmin 945 vind je ook nog eens een thermometer voor de temperatuur bepaling.

De Smart functies

Met de Forerunner 945 kun je gewoon betalen. Met alle soorten van de Forerunner 245 kun je met geen één betalen. Ook de opslagcapaciteit voor je eigen muzieknummers verschillen wel met de helft. zo kun je rond de 1000 muzieknummers in jouw 945 plaatsen en dat is bij de Forerunner 245 rond de 500 nummers. 

Garmin Forerunner 245 vs Garmin Forerunner 945

Wat is de prijs?

De prijs voor de Garmin Forerunner 245 is gemiddeld rond de €300. Als je de muziek versie zou willen, komt er nog geen €50 bij. De Garmin Forerunner 945 kost gemiddeld €550. Je betaalt dus zeker meer voor al die extra functionaliteit en luxe maar dan heb je ook wel wat.

Wat is jouw keuze?

Jouw keuze is natuurlijk altijd af van jouw persoonlijke wensen en eisen die je aan een sporthorloge hangt. Ik, en velen met mij, beoefenen alleen hardlopen. Dan volstaat de Garmin Forerunner 245 als een zeer degelijk en uitgebreid sporthorloge. Maar natuurlijk is de Garmin 945 ook een prima sporthorloge die het op hardloopgebied zeer goed zal doen. Je moet je alleen sterk afvragen of dat geldbedrag van €200 extra het wel waard is. Ben jij een sporter of met andere woorden een multisporter, en hou je van nauwkeurigheid en wil je meer functies die je kunnen helpen om jouw leven zo gemakkelijk en mooi mogelijk te maken? Dan is de Garmin Forerunner 945 een sporthorloge die op je buik geschreven is.

Bekijk ook mijn andere reviews over de sporthorloges van Samsung: Review Samsung Galaxy Watch Active 2 en Samsung Galaxy Watch Active Review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *