Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Fitness elastiek kopen?

Top 5 Fitness Elastieken.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Fitness elastiek kopen. Er zijn elastieken in diverse varianten en met verschillende weerstandsniveaus. Fitness elastieken worden gebruikt bij de fitness en als oefenmateriaal voor verschillende sporten en voor fysiotherapie. Je traint je lichaam natuurlijk op kracht maar ook op balans en flexibiliteit. In dit artikel heb ik een top 5 voor jou gemaakt van fitness elastieken. Lees snel verder!

Fitness elastiek kopen

Fitness elastieken zijn multifunctionele hulpmiddelen bij training en sport. Er zijn elastieken in diverse varianten en met verschillende weerstandsniveaus. Met een fitness elastiek kun je heel makkelijk weerstand oefeningen moeilijker maken waardoor je je spieren beter kunt trainen. Fitness elastieken worden gebruikt bij de fitness en als oefenmateriaal voor verschillende sporten en voor fysiotherapie.

Met de meeste sport elastieken kun je bepaalde spiergroepen zeer gericht trainen. Je traint je lichaam natuurlijk op kracht maar ook op balans en flexibiliteit. Een fitness elastiek kun je gebruiken voor heel veel verschillende soorten oefeningen die helpen om je weerstandsniveau en daarmee ook je spieren naar een hoger niveau te tillen. Sport elastieken worden ook wel weerstandsbanden genoemd.

Wat is het materiaal van een fitness elastiek?

Het materiaal van een sport elastiek is gemaakt van 100% latex rubber. Dit is zeer flexibel materiaal en door aan het elastiek te trekken ontstaat de weerstand. De weerstand varieert per elastiek en natuurlijk zijn er ook verschillende kleuren en afmetingen. Samen met je eigen gewicht is zo’n elastiek de perfecte manier om je spieren geleidelijk te laten wennen aan de weerstand voordat je spiermassa opbouwt en dus sterker wordt. Je kunt het elastiek overal gebruiken, je hebt alleen je eigen zwaartekracht nodig en natuurlijk dus een goed fitness elastiek.

fitness elastieken kopen

Topsport

Een fitness elastiek is een perfect hulpmiddel om je spieren geleidelijk op te bouwen daarom is het ook zo populaire onder topsporters. Of men nou aan gewichtheffen of vechtsporten, schaatsen of voetballen doet, ze gebruiken allemaal de fitness elastieken.

Praktijken

In de praktijken van dokters of fysiotherapeuten zijn de elastieken zeer populair. Het kan namelijk ingezet worden bij het herstel of voorkomen van blessures. De weerstand kan bij blessures beetje bij beetje worden opgevoerd, waardoor je spieren weer sterker worden. Fitness elastieken worden ook wel gebruikt bij yoga. Tijdens de yogasessies kan het fitness elastiek gebruikt worden met rekken en strekken tijdens de opwarming of als cooling down.

Fitness elastiek kopen, ze zijn in verschillende kleuren te krijgen.

De fitness elastieken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met ieder een eigen weerstandsniveau. Zo worden de spieren geleidelijk belast om kracht, flexibiliteit, mobiliteit en fitheid op te bouwen. Voor een optimale training van het hele lichaam is het combineren van elastieken met verschillende weerstandsniveaus aan te raden.

fitness elastieken kopen

Top 5

Het kiezen van een sport elastiek kan een moeilijke klus zijn. Hier is mijn top 5 van de beste sport elastieken en weerstandsbanden die er op dit moment zijn:

Workout Gear 3

De weerstandsbanden variëren van 14 tot 21 kilo en hebben ook een handleiding. Het is een set van 3 fitness elastieken gemaakt van nylon. Deze fitness elastieken plaats je om je benen om weerstand te creëren bij het uitvoeren van de oefeningen.

Deze set van drie kleuren kost €29,95

Tunturi Power Band Fitness Elastiek Heavy in de kleur blauw.

Met de Tunturi Power Band maak je van elke workout een uitdaging. Je kunt dit elastiek zowel in de sportschool gebruiken, om bijvoorbeeld om je halter te doen, of buiten om je benen of armen te doen om zo extra krachtsinspanning te leveren.

Dit sport elastiek kost €29,95

Bootybands Daily Essentialz

Deze set van fitness elastieken is perfect bij het trainen van je billen en de heupen. De set wordt geleverd met drie verschillende maten. Zo kun je makkelijk de elastieken wisselen. Nu krijg je er tijdelijk een gratis waterdichte tas bij en een gratis E-book waar alle trainingsschema’s worden uitgelegd zodat je thuis aan de bak kunt.

Deze Bootyband sport elastiek kost €34,95

Panathletics Weerstandsbanden

De set wordt geleverd met vijf weerstandsniveaus. Deze set is gemaakt van een goede kwaliteit natuurlatex. Je krijgt bij deze set een levenslange garantie. Deze set kun je gebruiken bij fitness, yoga, cardio, crossfit krachttraining of fysiotherapie. Bij deze set krijg je een handleiding en een e-book erbij waar je uitleg krijgt over 38 oefeningen. Ook heeft het drie trainingsprogramma’s en heel veel informatie zodat je gelijk kunt beginnen.

Een set van sport elastieken kost €11,99

Fit Essentials weerstandsbanden

Met deze sport elastieken kun je jouw workout overal doen, of dat nu buiten is of in jouw woonkamer. Je train je jouw kracht, flexibiliteit, mobiliteit en fitheid. De fitness elastieken zijn gemaakt van natuurlijk latex waardoor soepelheid en weerstand gegarandeerd zijn. Deze set heeft drie training niveaus van light, medium en strong, zodat je jezelf kunt blijven uitdagen.

Een set van Fit Essentials kosten €14,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *