Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Crosstrainer kopen?

Ideaal fitness apparaat voor thuis!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Crosstrainer kopen? Waar moet je allemaal op letten als je een crosstrainer wil gaan kopen? Een crosstrainer is een ideaal apparaat voor thuis, als je calorieën wil verbranden en je conditie wil verbeteren. In mijn artikel heb ik voor je op een rijtje gezet, waar je allemaal op moet letten. Lees snel verder!

Crosstrainer kopen?

Wil je een crosstrainer kopen? Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n apparaat aan te schaffen? En wat maakt in mijn ogen de crosstrainer zo’n geweldig cardioapparaat? Je kunt er een heerlijke workout mee doen en tegelijk een serie kijken of naar heerlijke muziek luisteren terwijl je lekker aan je conditie werkt en veel calorieën verbrandt.

Waarom een crosstrainer kopen?

Een crosstrainer is één van de meest populaire fitness apparaten die er op dit moment zijn. De crosstrainer is een cardiotoestel die vaak wordt gebruikt om de conditie op te bouwen of om vet te verbranden. Voor veel mensen is de aanschaf van een crosstrainer een hele investering. Daarom wil ik een aantal punten met je doornemen over de voordelen van een crosstrainer.

Conditie en spieren

Een crosstrainer kopen kan je verschillende voordelen opleveren. Ten eerste ga je gezonder door het leven, wat al een positief effect kan hebben op je conditie en op je bloeddruk. Het vermindert ook gelijk de kans op hart en vaatziekten en als je rugklachten of zwakke spieren hebt is het een ideaal apparaat om die te gaan versterken. Misschien klinkt het een beetje gek maar dit apparaat is weinig belastend voor rug, knieën en enkels en door de crosstrainer te gebruiken train je je hele lichaam.

Dit wordt ook wel een full body workout genoemd. Het apparaat komt alleen in beweging als je zowel je benen, armen, rug- en buikspieren gebruikt. Als je de crosstrainer gaat gebruiken zul je ook afvallen maar wanneer je zorgt voor een gevarieerde workout met veel intervallen zul je merken dat je nóg meer calorieën gaat verbranden.

Crosstrainer kopen?

Makkelijk in gebruik

Op het eerste oog ziet het apparaat er misschien moeilijk uit, zeker als je er nog nooit op hebt opgestaan. Maar het is makkelijker dan je denkt. Je gaat op de voetsteunen staan, pakt de hendels vast en begint de hendels heen en weer te bewegen. Je voeten kunnen de beweging daarna ondersteunen. Als het te makkelijk aanvoelt kun je het apparaat zwaarder zetten. Ook zijn er op de meeste crosstrainers speciale programma’s aanwezig die je kunt installeren.

Veiligheid

Aan de crosstrainer zitten natuurlijk een aantal bewegende delen waar je niet met je handen tussen moet komen. Maar over het algemeen is een crosstrainer vrij veilig in gebruik, zeker als je op het apparaat zelf staat.

Trainen, muziek luisteren of serie kijken, en dat allemaal tegelijk!

Lekker een muziekje aanzetten of je favoriete serie aankijken, en dan toch tegelijk lekker trainen. Je zult misschien denken moet ik mij niet 100% op jouw training richten, maar dat is bij cardio oefeningen, en zeker op de crosstrainer, helemaal niet nodig. Misschien ga je er juist langer op door en zal de workout makkelijker verlopen. De bewegingen op dit apparaat zijn vrij simpel en het is vaak ook de bedoeling dat je lang op dit apparaat aan de gang gaat. Om de training zo lang mogelijk vol te houden kan een filmpje daar zeker bij helpen, dan zal je merken dat de tijd sneller gaat.

Crosstrainer is voor iedereen

Je kunt de crosstrainer zo instellen dat iedereen met twee benen en met twee armen dit apparaat kan bedienen. Verder maakt het ook niet uit hoe zwaar je bent, iedereen kan op een crosstrainer aan de gang. Je doel maakt niet zoveel uit. Of je nou je uithoudingsvermogen wilt vergroten of extra calorieën wilt verbranden, of gewoon lekker in beweging wilt komen, de crosstrainer is echt voor iedereen.

Crosstrainer kopen?

Crosstrainer kopen, waar moet je op letten?

Als je een crosstrainer gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk is het sowieso goed om te kijken naar de prijs en wat voor garantie erbij het apparaat zit. Maar er zijn nog een paar andere punten om over na te denken.

De afmeting

De afmeting is natuurlijk erg belangrijk bij de aanschaf van een crosstrainer. Het is slim om van tevoren, net als bij de aanschaf van een bankstel, de ruimte waar de crosstrainer komt te staan goed na te meten. En natuurlijk is het slim om de afmeting van de crosstrainer zelf goed te meten. De crosstrainer is een apparaat dat veel ruimte in beslag neemt. Meten is weten!

Twee soorten aandrijvingen, wat is het verschil?

De crosstrainer kan worden aangedreven met een ketting maar ook met een v-snaar. De aandrijving met een ketting is te vergelijken met een ketting op een fiets. Een aandrijving met een v-snaar is veel stiller, maar helaas ook wat duurder.

Grote mensen en kleine mensen, waar moeten zij op letten?

Als de crosstrainer door meerdere personen met verschillende lengtes wordt gebruikt dan zijn verstelbare pedalen erg handig want als je namelijk wat kleiner bent dan kan het handig zijn dat je de pedalen naar voren kunt verzetten. Voor langere mensen kunnen de pedalen naar achteren gezet worden. Tijdens het gebruik van de crosstrainer is het heel belangrijk dat je lichaamshouding correct is. Zo worden er natuurlijk overbodige blessures voorkomen.

Het vliegwiel

Er zijn ook een aantal eigenschappen die invloed hebben op de gebruiksvriendelijkheid van de crosstrainer zoals natuurlijk het gewicht van het vliegwiel en de aandrijving ervan. Het gewicht van de vliegmodus van de crosstrainer heeft veel invloed op het aanvoelen van de bewegingen die je maakt. Hoe zwaarder het vliegwiel is hoe natuurlijker en vloeiender de beweging van de crosstrainer aanvoelen. Het is belangrijk dat het vliegwiel niet te licht is want dan kunnen de bewegingen meer schokkerig zijn en dat voelt niet fijn. Naast het vliegwiel is de aandrijving ook erg belangrijk.

Zo heb je voor en achter aangedreven crosstrainer. Het voordeel van een crosstrainer die voor wordt aangedreven is dat je vlakke bewegingen maakt. Die bewegingen zijn te vergelijken met langlaufen en zijn minder belastend voor je lichaam en gewrichten. Deze crosstrainer staan dan ook vaak op sportscholen. Er zijn dus voor en achter aangedreven trainers. Wanneer je weinig gebruik maakt van een crosstrainer is een achter aangedreven crosstrainer aan te raden. Die neemt ook nog aanzienlijk minder ruimte in beslag. De meeste crosstrainers die worden aangeschaft voor thuis hebben daarom een vliegwiel aan de achterkant.

Mijn conclusie?

De crosstrainer is een cardioapparaat dat voor iedereen geschikt is, je kunt veel calorieën verbranden en het is veilig en gemakkelijk in gebruik. Ook train je je hele lichaam met dit apparaat. Hierdoor is het een ideaal cardioapparaat waarmee je je uithoudingsvermogen kunt vergroten. Ik hoop dat ik je meer duidelijkheid heb kunnen geven en dat je nu de beste crosstrainer voor jezelf kunt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *