Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Crosstrainer en afvallen?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Crosstrainer en afvallen? De crosstrainer is een populair fitnessapparaat en makkelijk om er een thuis te hebben, zo hoef je de deur niet uit. En kan je lekker thuis trainen. Met een crosstrainer train je bijna je hele lichaam. Lees snel verder!

r

Crosstrainer en afvallen?

Met een crosstrainer kun je heel goed afvallen. Op een ander apparaat zoals een hometrainer of een fietstrainer, is vaak je bovenlichaam stil. Op een crosstrainer daarentegen gebruik je je hele lichaam en dit is dus een hele effectieve manier van trainen. Ook kun je dit apparaat prima thuis aanschaffen en gebruiken.

Door je armen, rugspieren en benen te gebruiken wordt het apparaat ook wel een complete body workout genoemd. Je zult natuurlijk ook je uithoudingsvermogen vergroten en door al die gevarieerde trainingsprogramma’s die op de apparaten aanwezig zijn, is het ontzettend leuk om dit apparaat te gebruiken en ook prima om wat extra kilo’s kwijt te raken.

Door de crosstrainer te gebruiken train je bijna je hele lichaam en daarom is het ook zo ontzettend in trek bij veel revalidatie praktijken. Als je de crosstrainer gebruikt is de belasting voor je gewrichten laag en dus kun je wel erg goed aansterken door deze workout.

Uithoudingsvermogen verbeteren met een crosstrainer?

Met de crosstrainer werk je ook aan je uithoudingsvermogen. Die is namelijk ontzettend belangrijk omdat de rest van de dag dan een stuk makkelijker wordt. Of je nou de trap op loopt, je kinderen ophaalt of gewoon even een sprintje trekt, je zult zien dat je daar baat bij hebt. Ik denk dat de mens ook is gemaakt om aan zijn uithoudingsvermogen te werken. Heel vroeger gingen we op jacht, of moesten we heel lang wandelen door de bergen en bos. Nu in deze tijd is alles makkelijker, zeker op het gebied van uithoudingsvermogen, en we worden niet zo snel meer uitgedaagd.

Thuis trainen

Thuis trainen is voor sommige mensen een uitdaging en voor sommige mensen is het geen enkel probleem. Veel mensen hebben het druk en zeggen dan dat ze geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Maar het is wel ontzettend belangrijk om te blijven trainen. Met de crosstrainer kun je prima thuis trainen en wordt je ook nog eens ontzettend fit. Misschien zit je niet zo lekker in je vel, of ben je een paar kilo te zwaar, dan kun je met de crosstrainer lekker thuis aan de gang.

Crosstrainer en afvallen?

Kun je met een crosstrainer afvallen?

Om gelijk antwoord te geven op deze vraag: ja met een crosstrainer kun je afvallen. Je kunt ook nog eens makkelijk conditie opbouwen en heel wat calorieën verbranden. Je kunt de crosstrainer ook heel eenvoudig instellen op de verschillende weerstandsniveau die er op het apparaat aanwezig zijn. Je kunt hem dus zelf instellen op de verschillende niveaus en ook de daarbij behorende doelen die je voor jezelf hebt gemaakt. Zo kun je dus zelf zien of je vordering maakt en of je lichaam wordt uitgedaagd om die extra paar kilootjes kwijt te raken.

Niet alleen is het belangrijk voor die kilootjes maar je werkt ook nog eens aan je conditie. Als je geregeld de crosstrainer gebruikt, zul je merken dat het elke week een stukje beter gaat. Zo lukt het misschien de eerste week om het 30 minuten vol te houden, maar je zult zien dat de kans groot is dat je daar steeds minder moeite mee hebt. Hoe beter je conditie wordt, hoe langer je de training kunt volhouden en dus meer calorieën verbrandt.

Is trainen op een crosstrainer goed voor je lichaam?

Ik denk dat buiten sporten het beste is voor ieder mens maar de drukte van alledag en soms het weer kunnen vaak behoorlijk tegen je werken. Zeker in de winter kan het veel regenen, koud zijn en is het donker. Vaak gaan we de deur uit als het donker is en komen we thuis als het donker is. Dan kan het een uitkomst zijn om met zo’n fantastische crosstrainer die voor je klaar staat al die leuke trainingsprogramma’s te volgen. Plus, als je een crosstrainer thuis hebt staan kun je zelf jouw tijd bepalen. Doe je je work-out voor het, daarna of al ´s ochtends? Dat is helemaal aan jou. Dat ding staat er altijd om jouw lichaam te helpen zo vitaal mogelijk de dag door te komen.

Ik denk ook nog eens dat de meeste mensen jaloers op je zullen zijn. Na een aantal weken ga je toch echt het verschil zien. Met de meeste crosstrainers kun je heerlijk trainen en al je favoriete apps bekijken. Je kunt zelfs tijdens het sporten de TV aanzetten om te zorgen voor wat afleiding. Sporten tijdens het tv kijken en je gooit er niet eens een bakje chips in, dat is in mijn ogen dikke winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *