Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Beste Yoga Cursus Stap voor Stap?

Welke yoga cursus past bij jou?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Beste Yoga cursus stap voor stap? Hoe vind je een yoga cursus die bij je past? Er zijn vele goede redenen te bedenken om een yoga cursus te gaan volgen. Die ga ik hier uitgebreid met je doornemen. Lees snel verder!

Beste Yoga cursus stap voor stap?

Hoe vind je een yoga opleiding die bij je past? Er zijn vele goede redenen te bedenken om een yoga opleiding te gaan volgen. Die ga ik hier uitgebreid met je doornemen. 

Het idee om aan yoga te beginnen kan al best een stap voor je zijn. Helemaal als dit allemaal nieuw voor je is. Het kan een mooie maar ook een confronterende reis zijn. Als je het dan gaat doen, wat zullen andere mensen van je denken? Je kan een heel ander mens worden, die meer in evenwicht is. Is dat nou zo gek? Of is dat juist het stuk waarnaar je op zoek bent?

Door aan yoga te doen ben je fitter en sterker, flexibeler en bewuster en je leeft veel meer vanuit het hier en nu. Door middel van ademhaling kun je lichaam en geest verenigen. Op het  internet kun je ontzettend veel informatie vinden over yoga. Maar je komt er natuurlijk al snel achter dat er zoveel informatie te vinden is over dit onderwerp, dat het lang geen makkelijke klus is om te weten welke yoga cursus bij je past.

Welke soort yoga wil je gaan doen?

Zoals je misschien weet zijn er heel veel soorten manieren om met yoga te beginnen en een cursus te vinden die bij je past. Wat zoek jij? Wat wil jij? Wat past bij jou? Wil je je meer verdiepen in de filosofie of wil je juist fitter en leniger worden? Wil je je bewustzijn ontwikkelen zodat je meer in balans komt met jezelf en je meer in je kracht komt te staan en werken aan je spirituele groei?

Als je jezelf deze vragen allemaal hebt gesteld kunnen die voor helderheid zorgen. Dan kom je er misschien langzamerhand achter welke manieren van yoga je kunt beoefenen, en kun je kijken welke yogacursus er het beste bij jou past. 

beste yoga cursus stap voor stap

Welke cursus of opleiding past bij jou?

Wil je even helemaal weg uit je dagelijkse leven? Droom je over je helemaal overgeven, hoog in de bergen bij een Ashram, of drie maanden lang in een boeddhistische tempel leven? En dan thuiskomen met een yogaleraar certificaat? Helaas is dit voor veel mensen vanwege een baan of een gezin een financieel onhaalbaar doel. Als je dit wel zou willen, moet je kijken wat je hiervoor nodig heb en anders kijken of je je doel iets kan bijstellen. Welk doel is voor jou wel haalbaar en is dat realistisch genoeg? Zijn er ook andere mogelijkheden?

Stel jezelf de vraag wat voor yogales je wil doen. Heb je bijvoorbeeld het doel om over twee of drie jaar een opleiding te hebben gedaan met yoga? Of vind je het gewoon fijn om één keer per maand je lichaam te strekken? Of misschien twee avonden in de week? En hoe zit het met reistijd? Of is er ook iets digitaals wat je kan doen zodat je het op elke plek en op elk gewenst tijdstip zelf aan yoga kan doen? En wat is je budget?

Een yoga opleiding is niet per definitie beter. Maar als je toch beslist om dit te gaan doen, dan zijn veel yoga opleidingen in Nederland over het algemeen op te geven bij je inkomstenbelasting. Het is altijd raadzaam om dit eens na te vragen.

Tienduizenden jaren yoga oefeningen.

Yoga wordt al duizenden jaren beoefend. Er zijn concrete aanwijzingen dat er al aan yoga werd gedaan sinds 5000 jaar voor Christus. Er zijn bijvoorbeeld bij opgravingen in de Indus Vallei tekeningen gevonden van yoga posities. Maar de gestructureerde manier om met yoga bezig te zijn is wel echt van deze tijd. Het is goed om te weten dat er vijf bewegingen zijn binnen de yoga.

Vijf type yoga houdingen:

  • De eerste is voorwaarts buigen
  • De tweede is achterwaarts buigen
  • De derde is draaien
  • De vierde is omkeren
  • De vijfde is de balans en je houding.

Als je deze vijf gaat combineren kom je al snel op honderden variaties die onder andere je kracht, je eigen lenigheid, je stabiliteit en concentratie verhogen en trainen.

Yoga rekoefeningen zijn er in vele soorten en maten. Voordat je een oefening gaat doen is het belangrijk om te bedenken waar je mee geholpen bent. Het zou je stress kunnen verminderen, het kan je lenigheid verbeteren, sportblessures voorkomen, je lichaam wordt fitter en sterker, je leert meer in het hier en nu te zijn. Kortom de keuze is reuze en er is voor iedereen wat wils.

beste yoga cursus stap voor stap

De yogamat. 

Toen ik aan yoga wilde gaan doen, heb ik met mezelf afgesproken om de eerste stap te zetten;. Ik kocht een yogamat. Mijn plan was om het liefst meteen nadat ik wakker was geworden aan yoga te doen. Om mezelf zover te krijgen had ik mijn yogamat naast mijn bed neergelegd. Zodat dat het eerste was wat ik zag als ik wakker werd en ik meteen kon opstaan om yoga te gaan doen. En nu is dat yogamatje altijd uitgerold. Ik mis wel eens een dag of een week maar dat is niet erg. Als ik yoga doe in de ochtend begin ik de dag al met een klein succesje. Dat kan ervoor zorgen dat er een stroomversnelling plaatsvindt, met positief bewijs aan mezelf omdat ik de juiste discipline heb iets voor elkaar te krijgen.

Je bent naakt dus volg je hart.

Om te beslissen dat yoga iets voor je is, adviseer ik je: keer naar binnen en kijk hoe het voelt. Je hart volgen is makkelijk en moeilijk tegelijk. Het is makkelijk omdat je niets voor niets hoeft te doen. Het maakt het moeilijk omdat we niet gewend zijn om niets te doen. We willen allemaal denken aan kennis vergaren en dan moet je daarna je hart gaan volgen. Dat zal niet altijd makkelijk zijn. Misschien is deze training is wel iets voor jou? ”Yoga stap voor stap” is een volledige training. De cursus is heel toegankelijk en duidelijk uitgelegd. Je hebt na de betaling de rest van je leven toegang tot deze training. Begin vandaag nog!

review yoga stap voor stap

Yoga Stap voor Stap online cursus!

Begin vandaag nog met deze online cursus voor beginners. De perfecte onlinecursus als je wilt beginnen met yoga.

Ga direct naar de speciale kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *