Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Beste Roeitrainers?

Mijn top tien roeitrainers!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Beste roeitrainers? Een roeitrainer is een apparaat waar mee je het hele lichaam traint. Dit apparaat boots de roeibeweging op het water na. Met een roeitrainer train je vooral je armen, benen en rugspieren. In mijn artikel heb ik mijn top tien beste roeitrainers voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Beste roeitrainers?

Als je graag je hele lichaam wil trainen, dan is een roeimachine het ideale apparaat om jouw hele lichaam aan het werk te zetten. Met dit apparaat zet je alle belangrijke spiergroepen aan het werk, je werkt gecontroleerd aan de opbouw van spiermassa en je verbrand ook nog eens calorieën. Daarbij is roeien ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

Roeitrainer VirtuFit Row 1.0

De VirtuFit Row 1.0 is een vrij eenvoudige roeitrainer die makkelijk in gebruik is. De roeitrainer met de verstelbare elastomeer weerstand maakt een fijne roeibeweging. Dit apparaat heeft dus geen vliegwiel want de weerstand komt van het elastomeer. De weerstand is in 4 standen verstelbaar om de oefeningen lichter of zwaarder te maken.

Op het LCD-scherm kies je welk element oefening je wilt gaan doen. Ook kan het trainingsschema gegevens bijhouden zoals het aantal roeislagen, roeislagen per minuut en je calorieverbruik. De VirtuFit Row 1.0 is een zeer compact apparaat dat je ook nog eens makkelijk kunt opbergen omdat je het apparaat makkelijk kunt inklappen. En je hoeft niet bang te zijn voor het gewicht want met 13,3 kg is dit voor iedereen haalbaar.

VirtuFit Ergometer Roeitrainer

De VirtuFit Ergometer is een apparaat dat goed aanvoelt. Dit apparaat heeft maar liefst 34 verschillende programma die o.a. bestaan uit helling en vallei trainingen, doelgerichte programma’s zoals calorieverbranding, en functionele hartslag gestuurde programma’s. Al deze programma’s kun je zelf samenstellen en daarmee kijken wat voor jou lekker werkt. Het hartslag programma kun je bijvoorbeeld koppelen aan je borstband. Zo volg je dan al jouw vorderingen op het LCD-scherm. Daar kun je o.a. je tijd, afstand, en het aantal slagen dat je hebt gebruikt aflezen.

Met de 16 verschillende niveaus van het magnetische weerstand systeem kies je de uitdaging die bij je past. Dit weerstand systeem is bijna geluidloos. Dat maakt het zo in trek bij mensen die houden van stilte. Dit apparaat heeft een vliegwiel van 14 kg. Hij is ook inklapbaar zodat hij makkelijk op te bergen valt. De roeimachine bevat ook nog eens transportwieltjes aan de onderkant waardoor die gemakkelijk verrijdbaar is.

Roeitrainer Tunturi Cardio Fit R30

Met de Tunturi Cardio Fit R30 kun je gemakkelijk jouw trainingsgegevens bijhouden zoals tijd, calorieën, slagen per minuut en het totaal aantal slagen van jouw hele workout. Je kunt het apparaat op 8 verschillende niveaus instellen zodat je jezelf blijft uitdagen. En alsof dit nog niet genoeg is, zit er ook een tablethouder bij zodat je je favoriete film kunt kijken tijdens het trainen. Op dit apparaat zitten ook transportwieltjes onderaan zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. Dit apparaat weegt 26 kg.

Focus Fitness row 2 Roeitrainer

De focus fitness Row 2 heeft een mooi design en een sterk frame. Door de v-belt aandrijving is de Row 2 tijdens gebruik fluisterstil. En na de training kun je dit apparaat opvouwen en eenvoudig weg kunnen stoppen. Deze kun je eenvoudig verstellen door middel van een draaiknop. Dit apparaat heeft een 7 kg zwaar vliegwiel. Dit geeft je voldoende tegenwicht om een mooie ronde rotatie te maken. De trainingscomputer die erop zit geeft de trainingsgegevens weer van de tijd, de verbrande calorieën en de aantal slagen die je hebt gemaakt. De fitnessapparaten van focus fitness staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en dit apparaat is daar een heel goed voorbeeld van.

Roeitrainer Senz Sports R4000 Water

De Senz Sports R4000 is een nieuwe roeitrainer van San Sports die door middel van waterweerstand een unieke roeibeweging nabootst. Dit apparaat geeft je het gevoel dat je buiten aan het roeien bent en het geeft ook nog eens een rustgevend geluid van het water dat helpt bij een natuurlijke roei ervaring. De R4000 wordt aangedreven door een watertank en de peddels die in de tank zit creëren de weerstand. Hoe harder je roeit hoe meer weerstand je opbouwt en hoe zwaarder je dus gaat trainen. Als je traint op een laag intensiteitsniveau zal de weerstand dus minder zwaar zijn.

Je bepaalt dus als sport je eigen weerstandsniveau. De R4000 heeft een stevig aluminium frame. Aluminium is licht maar ook zeker sterk. Het heeft een comfortabel zitvlak en de handvaten hebben een foamlaag voor dat extra grip. Ook is deze roeitrainer inklapbaar dus je kunt hem makkelijk opbergen. Van de trainingscomputer van de R4000 kun je al jouw trainingsgegevens aflezen zoals je trainingstijd, afstand, snelheid, verbrande calorieën en natuurlijk het aantal roeislagen die je hebt gedaan. Dit is een apparaat die ook nog eens betaalbaar is met waterweerstand en die thuis kunt gebruiken.

WaterRower Club Roeitrainer

Dit apparaat staat bekend om zijn kwaliteit. Het merk WaterRower heeft vaak prachtige roeitrainers voor zowel thuis als professioneel gebruik. Dit apparaat is gemaakt van massief essenhout en behandeld met zwarte en roze houtkleurige beits. Dit zorgt voor een sjieke uitstraling.

De WaterRower werkt op waterweerstand. Dit houdt in dat de weerstand afhankelijk is van jouw snelheid. Roei je langzamer dan zal de weerstand ook lager zijn. De twee peddels in de watertank zorgen dat het water constant in beweging blijft. Op de trainingscomputer kun je jouw tijd, afstand, RPM, calorieverbruik en je hartslag zien. Van dit apparaat wordt gezegd dat hij onderhoudsvrij is. Ik raad je wel aan om geregeld de tank met Puritabs te onderhouden om alg tegen te gaan. De prijs kan een uitgave zijn maar is zeker zijn geld waard.

Roeitrainer WaterRower A1 home

Dit apparaat staat bekend vanwege zijn kwaliteit. Het merk WaterRower heeft vaak prachtige roeitrainers voor zowel thuis als professioneel gebruik. Dit apparaat geeft je het gevoel of je buiten aan het roeien bent met op de achtergrond het geluid van een kabbelend water. De WaterRower A1 roeitrainer wordt aangedreven door een water vliegwiel. Eigenlijk zijn het de peddels die de watertank de weerstand creëren. Des te harder je roeit, hoe meer weerstand je creëert. Dit apparaat is zowel voor de beginner als de ervaren sporter. Deze roeitrainer is gemaakt van massief vers hardhout en wordt handmatig geïmpregneerd met transparant ashout. Het hardhouten solide frame is ontzettend sterk en zorgt voor een langere levensduur. De trainingscomputer van de WaterRower beschikt over een LCD-monitor. Zo kun je je tijd, slagfrequentie, afstand, energieverbruik en wattage zien.

Het onderhoud is eigenlijk niet nodig maar ik raad je aan om het houten frame schoon te houden en om geregeld de tank met Puritabs te onderhouden om alg tegen te gaan.

Senz Sports R5000 Roeitrainers

De R5000 Is een high-end roeitrainer van professioneel kwaliteit en is uitermate geschikt voor zowel de topsporter als voor de thuisgebruiker. Het luchtweerstand systeem met het fan wheel zorgt voor een optimale roei beleving waarbij de weerstand opgebouwd wordt naarmate er meer kracht geleverd wordt. De R5000 Is een zwaar apparaat dat geschikt is voor intensieve trainingen. De 40 kg zware roeitrainer kan belast worden tot 150 kg. Het apparaat kan gebruikt worden voor personen tot 2 meter lang. Onder het apparaat zitten transportwieltjes waardoor het makkelijk verplaatst kan worden.

De aandrijving werkt met een luchtweerstand systeem en zorgt voor opbouwende weerstand, naarmate er zwaarder getraind wordt. Dit apparaat is in te stellen in tien weerstandsniveaus door de windvangers groter of kleiner te maken. De aandrijving van dit apparaat gebeurt met een ketting die duurzaam is en bestand tegen hoge intensiteit. Een groot voordeel van het weerstandsysteem is dat dit toeneemt wanneer je zwaarder traint. het display van het apparaat geeft je trainingstijd, strokes, afstand per training, de totale afstand die je hebt afgelegd, en je hartslag weer. om de borstband te gebruiken kun je jouw hartslag bepalen en in verbinding zijn met het display. Zo kun je jouw training aanpassen en zorgen dat je de gewenste hartslag houdt. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zorgt ervoor dat deze machine zowel voor professionele doeleinden als voor thuisgebruik gebruikt kan worden.

Roeitrainer Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 is een ideaal apparaat voor de thuissporter. Dit apparaat heeft een prachtig design, een magnetische weerstandssysteem en een sterk frame. Dit apparaat bevat een 12 kg vliegwiel en wordt aangedreven door een v-snaar. Het vliegwiel in combinatie met de 16 weerstandsniveaus maken het mogelijk om zowel als beginner en als ervaren sporter veel plezier te beleven aan het apparaat.

Deze machine wordt geheel elektronisch aangestuurd en het voordeel hiervan is dat de weerstand automatisch aangepast wordt tijdens de training. De LCD trainingscomputer beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Die bestaan uit een interval training, helling en combinatie programma’s. In de handvaten zitten hartslagsensoren. Ook kun je gebruikmaken van de hartslagband maar die is optioneel. De fitnessapparaten van Focus Fitness staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en dit apparaat is daar een heel goed voorbeeld van.

WaterRower All Black Roeitrainer

De WaterRower All Black Roeitrainer is één van de nieuwste modellen roeitrainers uit de WaterRower serie. Dit merk staat bekend om kwaliteit voor zowel thuisgebruik als de professionele sporter. Dit apparaat is gemaakt van massief essenhout. Dit hout is behandeld met aantrekkelijke zwartkleurige beits. De WaterRower werkt op waterweerstand. Dit houdt in dat de weerstand afhankelijk is van jouw snelheid. Roei je langzaam dan zal de weerstand ook lager zijn.

Er zitten twee peddels in de watertank die het water constant in beweging houden. De trainingscomputer van dit apparaat beschikt over een S4 Performance Monitor. deze monitor kan aangesloten op de PC of MAC en kan dan gebruikt worden in combinatie met de gratis software van de We-Row. De trainingscomputer kan gegevens bijhouden zoals je afstand, tijd, RPM, calorieverbruik en je hartslag. Het onderhoud is eigenlijk niet nodig maar ik raad je wel aan om het houten frame schoon te houden en om geregeld de tank met Puritabs te onderhouden om alg tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *