Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Beste krachtstation voor thuis?

Mijn top 4 krachtstations voor thuis?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm

Beste krachtstation voor thuis? Wat is niets prettiger dan lekker thuis trainen, zodat je niet de deur uit hoeft om naar de sportschool te gaan. In mijn artikel de top 4 beste krachtstations voor thuis. Lees snel verder!

Beste krachtstation voor thuis?

Top 4 beste krachtstations

  1. Focus Fitness Unit 6 Home Gym
  2. Focus Fitness Unit 4 Home Gym
  3. Focus Fitness Unit 2 Home Gym
  4. Home Gym Powertec levergym WB-LY Yellow en Black

Omdat ieders leven steeds drukker wordt kan het voor sommige mensen ook steeds lastiger worden om naar de sportschool te gaan. Daardoor loop je dus ook kostbare trainingen mis en ik denk dat je dit nodig hebt om fit te blijven zodat je jouw drukke leven beter aankan. Voor veel mensen geldt ook dat ze zich niet prettig voelen op de sportschool omdat ze worden aangekeken of dat ze elke keer de discipline missen om er naartoe te gaan. Dan zou het natuurlijk een fantastische uitkomst kunnen zijn om thuis te trainen op je eigen krachtstation. Je kleine sportschool waar jij op jouw eigen tijd en tempo zo veel kan trainen als je maar wilt.

Wat is een krachtstation?

Wat zijn de eigenschappen van een krachtstation? Het is goed als je zo’n ding wil aanschaffen maar dan moet je op een aantal punten letten. Het is bijvoorbeeld goed om te kijken naar de omvang van het krachtstation en om te kijken of er bij je thuis of in een andere ruimte er wel genoeg plaats is. Je moet genoeg bewegingsvrijheid hebben om de oefeningen te kunnen uitvoeren.

Beste krachtstation voor thuis?

Hoeveel kilo’s zijn er inbegrepen?

Voordat je het station aanschaft is het belangrijk om te bepalen hoeveel gewicht je nodig hebt tijdens jouw trainingen. De meeste krachtstations hebben een vast aantal inbegrepen kilo’s die niet uitgebreid kunnen worden. Als je al wat sterker bent geworden en al wat langer aan krachttraining doet, is het goed om te kijken naar het juiste aantal inbegrepen kilo’s die het krachtstation heeft. Er zijn ook krachtstations waar je extra gewichten bij kunt bestellen.

Hoeveel oefeningen kun je doen?

Vaak wordt een krachtstation aangeschaft omdat je meerdere oefeningen op een apparaat kunt uitvoeren. Krachtstations zijn er in allerlei soorten en maten en met sommigen kun je je hele lichaam op trainen. Het is eigenlijk een kleine sportschool die je in huis haalt. Het is dus goed om te kijken hoeveel oefeningen je kunt uitvoeren op het apparaat.

De inbegrepen accessoires

Vraag jezelf af wat precies je wensen zijn. Dit is heel belangrijk voordat je een krachtstation aanschaft. Je kan sommige apparaten uitbreiden en andere apparaten niet. Er is een krachtstation voor het gebruik van halterschijven of met steekgewichten. Steekgewichten zijn erg gebruiksvriendelijk. Je steekt de pin in de gewichten en ga aan de slag. Hier zit dan wel een maximum gewicht aan. Bij een plate loaded krachtstation kun je veel zware gewichten gebruiken. Deze krachtstations kun je dus makkelijk uitbreiden met extra gewichten. De prijs kan ook belangrijk zijn en dat heeft zeker te maken met hoe uitgebreider het apparaat, hoe duurder de aanschaf is.

Wat is een trainingsunit? En waar moet je opletten?

Wat zijn trainingsunits? Dat zijn het aantal oefeningen die je op het apparaat kunt doen. Hoe meer trainingsunits er op een apparaat zitten, hoe meer oefeningen je kunt doen. Maar vaak geldt ook hoe meer trainingsunits er op een apparaat zitten, hoe duurder het apparaat wordt. Dus voor dat je zo’n krachtstation gaat aanschaffen is het belangrijk om te bepalen welke trainingsunits je nodig hebt voor de trainingen die je wilt gaan doen.

Lekker thuis fitnessen?

Wil je lekker thuis fitnessen? Dan is een krachtstation echt iets voor jou. Een krachtstation geeft je veel mogelijkheden om thuis lekker te kunnen trainen. Het trainen van je spieren is ook nog eens ontzettend belangrijk en je zult gedurende de dag merken dat je daar profijt van hebt. Na je dertigste nemen bij alle mensen hun spieren al af en daardoor is het ontzettend goed en belangrijk om geregeld jouw spieren te trainen. Een krachtstation neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag en is makkelijk in gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *