Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Beste hometrainer

Mijn Top 6 Beste Hometrainers 2021?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Beste hometrainer. Dit apparaat is het meest verkochte fitnessapparaat voor thuis. Zowel jong en oud maakt gebruikt van dit apparaat. Makkelijk voor in huis en je kan tijdens je workout je favoriete tv kijken of muziek luisteren. In mijn artikel heb ik een top 6 beste hometrainers voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

Beste hometrainer

De hometrainer is echt voor iedereen en voor alle mensen die een gezondere levensstijl willen. Sporten op een hometrainer is een stuk goedkoper dan een abonnement bij de sportschool. Je kan je eigen tempo aanhouden en je hebt lekker privacy. Als je regelmatig gebruik maakt van dit apparaat, zal je zien dat je uithoudingsvermogen en conditie gaan toenemen.

Hometrainer als trainingsmaatje?

De hometrainer is het perfecte trainingsmaatje voor als het buiten koud is. In de herfst en winter kan het behoorlijk spoken en is het langer donker waardoor er minder tijd is om te trainen. Het kan ook meer regenen waardoor je koud wordt. Maar daar heb je met dit apparaat geen last van. Als dat apparaat daar staat kun je er op springen wanneer je maar zou willen. De hometrainer is het trainingsmaatje dat je lekker thuis kunt gebruiken om zo ook jouw doelen te bereiken.

Kun je afvallen met een hometrainer?

Ja, met een hometrainer kun je afvallen. De hometrainer is een fitnessapparaat dat zeer geschikt is om af te vallen. Niet voor niets is het al jarenlang zeer populair. De hometrainer is zowel onder jongeren als ouderen bijna het meest gebruikte fitnessapparaat dat te krijgen is. De hometrainers zullen altijd in sportscholen te vinden zijn maar ook steeds thuis. Omdat de bewegingen voor iedereen haalbaar zijn maakt dat het apparaat ook zo populair is bij mensen. Het is laagdrempelig om mee te beginnen en als je dit apparaat thuis hebt staan kun je altijd gaan fietsen wanneer je maar wilt. Hoeveel calorieën je verbrandt met de hometrainer is afhankelijk van twee factoren: je lichaamsgewicht en het aantal minuten dat je traint op een hometrainer.

Welke spieren train je met de hometrainer?

Met een hometrainer train je de volgende spieren: je bovenbenen, zowel voor als achter je kuiten, hamstrings en je bilspieren. Met dit apparaat maak je dezelfde beweging als die je normaal gesproken op een fiets maakt. De spieren die je hierop traint zijn dan ook hetzelfde. Zowel je bilspieren als je beenspieren krijgen een flinke workout. De bovenbeenspieren krijgen de meeste aandacht tijdens de training. Dat komt doordat je hier de meeste kracht op uitoefent tijdens het trappen. Met een goede houding zal je indirect ook je buikspieren trainen. In tegenstelling tot de loopband, waarmee je vrijwel dezelfde spieren traint, worden je gewrichten zoals je knie en enkelgewrichten ontlast. Hierdoor verkleint de kans op blessures.

Je uithoudingsvermogen en conditie verbeteren met een hometrainer

De hometrainer wordt in de sportschool maar ook veel thuis gebruikt. Het is een fitnessapparaat waarmee je fietst. De hometrainer wordt veel gebruikt voor cardiotraining en is dus een apparaat dat zeer geschikt om je conditie te verbeteren en je uithoudingsvermogen. Maar het is daarnaast ook geschikt voor afvallen. Een trainingsschema voor een hometrainer kan je helpen met het bereiken van je doelen. Daarbij is het belangrijk om te kijken welk trainingsschema het beste bij je past en dat is dan ook weer afhankelijk van je doel.

Wil je bijvoorbeeld afvallen of juist aan je conditie en uithoudingsvermogen werken? En het is ontzettend belangrijk de trainingen af te wisselen, bijvoorbeeld met intervaltraining en hoge en lage intensiteit af te wisselen. Je kunt ook bijvoorbeeld intervaltrainingen op de hometrainer doen en die dan verzwaren. Of de duurtraining doen en dan grote afstanden afleggen, of tempotraining op hoge snelheid fietsen. Dit kun je dan ook weer verzwaren om jezelf te blijven uitdagen. Er zijn dus heel veel manieren om te trainen op de hometrainer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hometrainer?

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een hometrainer? Als je van plan bent om zo`n apparaat te kopen is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Het gewicht van het vliegwiel
  • Verstelbaarheid van het zadel en het stuur
  • Het gewicht van de hometrainer
  • De wijze van het aanpassen van de weerstand
  • Trainingscomputer van de hometrainer
  • De maximale lichaamslengte voor de hometrainer
  • Het maximale belastbare gewicht van de hometrainer
  • De prijs

Fitbike Ride 5 iPlus

De FitBike Ride iPlus is beschikbaar voor een breed publiek. Of je nu wilt afvallen, ontspannen of je uithoudingsvermogen wilt verbeteren, dit apparaat helpt je hierbij. De hometrainer heeft een vliegwiel van 10 kg en heeft een ingebouwde bluetooth functie. De hometrainer heeft een iPlus module, dit betekent dat die gekoppeld kan worden aan een tablet of smartphone door middel van bluetooth. Hij heeft 19 trainingsprogramma’s waarvan er 12 zijn voorgeprogrammeerd. Dit maakt het bedienen zeer comfortabel en makkelijk en je kunt zo aan de gang gaan op dit geweldige apparaat. Het LCD display zorgt ervoor dat al je trainingsgegevens in beeld te zien zijn. Zowel tijd als afstand, snelheid, calorieën, wattage, herstel, RPM en hartfrequentie worden weergegeven. Deze hometrainer kunnen mensen gebruiken met een maximaal gewicht van 150 kg. Het zadel is voorzien van een pop-pin pen en is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar.

De prijs van de FitBike Ride iPlus is 499 euro bij Betersport.

FitBike Ride 5

De FitBike Ride 5 enorm populair. Deze hometrainer is zeer stabiel, comfortabel, duurzaam en heeft ook nog een zeer aantrekkelijke prijs. Deze hometrainer heeft ook verschillende trainingsmogelijkheden om zo je persoonlijke doelen te bereiken. Deze hometrainer heeft een vliegwiel van 10 kg waardoor een soepele trapbeweging is gegarandeerd. Dit apparaat kan een lichaamsgewicht van 150 kg dragen. De fluisterstille V-belt van deze hometrainer zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag kunt trainen.

De Fitbike Ride 5 heeft een kleuren LCD scherm dat de weerstand elektronisch en eenvoudig doet verhogen of verlagen. Er zijn wel 16 verschillende weerstandsniveaus beschikbaar. Zo kun je jezelf blijven uitdagen en het gewenste niveau instellen dat bij jou past. Het is zeer eenvoudig in te stellen en je kunt het duidelijk aflezen vanaf jouw display. Open je trainingsgegevens en zo kun je makkelijk jouw tijd, afstand snelheid en het aantal omwentelingen bijhouden. De FitBike Ride 5 meet ook nog eens de omgevingstemperatuur en jouw aantal verbrande calorieën en je hartslag.

Met de Ride 5 heb je toegang tot 18 verschillende trainingsprogramma’s. Deze programma’s variëren van 12 voorgeprogrammeerde programma’s en 4 hartslag programma. Door de verschillende programma’s af te wisselen houd je je lichaam geprikkeld om resultaat te boeken waardoor je trainingsdoelen sneller worden bereikt.

De prijs van de FitBike Ride 5 is 399 euro bij Betersport.

FitBike Ride 6 iPlus

Dit is de beste hometrainer voor thuisgebruik op dit moment. De FitBike Ride 6 iPlus is zeer stabiel, krachtig, en uitgebreid in zijn functies maar toch simpel te gebruiken. Deze hometrainer beschikt ook over de nieuwste technieken. Via bluetooth bijvoorbeeld kun je de Ride 6 iPlus koppelen aan je smartphone of tablet.

Dankzij de App iConsole plus kun je nu overal ter wereld fietsen en die krijg je er gratis bij. Deze hometrainer kan een gewicht aan van 150 kg. Het apparaat heeft een totaal gewicht van 38 kilo. Het zadel kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen en het stuur is ook verstelbaar. Zo kun je altijd in de juiste houding trainen. Ride 6 biedt een keuze uit 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en heeft ook een hartslag en energieprogramma. Het hartslag programma wordt voornamelijk gebruikt om vetverbranding en uithoudingsvermogen te stimuleren.

De prijs van de FitBike Ride 6 iPlus is 499 euro bij Betersport.

FitBike Ride 2

De FitBike Ride 2 is een hometrainer die bedoeld is voor thuis. Deze hometrainer is muisstil tijdens de training. Hij beschikt over een vliegwiel van 5 kg, wat zorgt voor een aangename training. Het stuur en het zadel zijn in hoogte te verstellen. Als je langer dan een 180 centimeter ben, raad ik je wel aan om een ander apparaat te kiezen. Op dit apparaat kun je trainen met een lichaamsgewicht van 125 kg. De hometrainer zelf weegt totaal 21 kg en is voorzien van een transport wieltje. Zo is hij dus makkelijk te verplaatsen. De hometrainer heeft een aantal voorgeprogrammeerde programma’s waarbij de weerstand automatisch verhoogd of verlaagd wordt. De FitBike Ride 2 kent 16 verschillende in zwaarte oplopende weerstandsniveau´s. Het display is makkelijk te bedienen en bestaat uit vier toetsen. De hartslag wordt gemeten aan de hand van de hand sensoren, deze zitten inbegrepen bij de hometrainer.

De prijs van de FitBike Ride 2 is 249 euro bij Betersport

Tunturi FitCycle 30

Dit is een zeer geschikte hometrainer voor thuis. Vanwege de lage prijs van €379 en een gewicht van 18 kilo, is deze hometrainer zeer aantrekkelijk om mee te starten. Je kunt wel zeggen dat dit een instapmodel is van hoge klasse.

Deze Fitcycle 30 heeft een lage instap. Als je meer dan 120 kg weegt kun je beter voor een ander model gaan. Om te beginnen met een workout thuis is deze hometrainer een prima begin. De hometrainer beschikt over een knop onder het stuur, waarmee je eenvoudig de weerstand aanpast terwijl je fietst. Het LCD scherm geeft onder andere de afstand, snelheid en calorieverbruik. Hierdoor kun je eenvoudig alles bijhouden tijdens de training. Met de hartslagsensoren op het stuur is het bovendien mogelijk om te trainen in een specifieke hartslagzone.

De prijs van de Tunturi FitCycle 30 is 379 euro bij cool blue

Xterra SB2.5

De Xterra SB2.5 is de beste hometrainer voor revalidatie. Op dit apparaat kun je zeer comfortabel zitten. Het apparaat heeft een lage instap, is zeer stabiel en hij is comfortabel. Deze hometrainer heeft genoeg trainingsmogelijkheden om je doelen te bereiken. Ook voor mensen met overgewicht is de Xterra SB2.5 te gebruiken. Zo kunnen ze werken aan hun sportiviteit en wat gewicht verliezen.

De Xterra SB2.5 heeft een 10 kg zwaar vliegwiel wat niet als heel zwaar aanvoelt. Je kunt deze hometrainer helemaal naar jouw wens instellen. Ook heeft dit apparaat 24 trainingsprogramma’s met hartslagmeting op een twee kleuren LCD scherm. Het display is geïntegreerd met een speaker, zo kan je van al je favoriete muziek genieten tijdens je training.

De prijs van de Xterra SB2.5 is 645 euro bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *