Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Beste hardloopschoenen van Asics?

Top 4 beste Asics 2020!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Beste hardloopschoenen van Asics? We kunnen wel zeggen dat 2020 een echt hardloop jaar is geworden. Daarom heb ik voor jou de vier beste Asics hardloopschoenen van 2020 op een rij gezet. Lees snel verder!

Beste hardloopschoenen van Asics?

Het blijkt uit onderzoek dat 81% van alle hardlopers de verkeerde schoenen draagt. Als jij nog nooit een loopanalyse hebt laten doen behoor je misschien ook tot die groep. Een loopanalyse kan helpen bij het kiezen van de juiste schoenen die passen en horen bij jouw manier van lopen. Maar welke schoen past bij jou?

Om hierachter te komen moet je beginnen met je doelen vast te stellen: wat voor soort hardloper ben jij? En wat wil je bereiken? Wil je lange afstanden afleggen of wil je sneller zijn? Wil je in het bos of op harde aangelegde paden lopen? Dit zijn allemaal vragen die helpen om de perfecte schoen te vinden die bij jou past.

Wat Is Pronatie?

Het is belangrijk om te kijken naar je pronatie. Je zal denken, wat bedoel ik daarmee? Met pronatie bedoelen we: jouw natuurlijke manier van bewegen met je voet. Normaal gesproken rolt je voet naar binnen voor een gelijkmatig afzet vanaf de bal van je voet. Dit is een ontzettend belangrijk onderdeel van je loopcyclus.

Je voet bestaat uit een complexe structuur van botten, gewrichten, banden, spieren en pezen. Tijdens het hardlopen wordt er druk uitgeoefend en die druk zorgt ervoor dat je voet naar binnen rolt. Om de schokken van het lopen op te vangen is het belangrijk dat je voet goed wordt ondersteund.  Als dat niet het geval is, is de kans op blessures veel groter en het heeft natuurlijk ook invloed op je hardloopprestaties. 

Ook is het belangrijk om je voet te meten want we weten allemaal: meten is weten. Je schoen moet gewoon goed zitten; niet te los en niet te strak. Ook is het goed om te kijken naar de verticale pasvorm. De bovenkant van de schoen moet precies pas zitten. Als je daar wat druk voelt heb je meer ruimte nodig. Is de breedte van de schoen goed? Je moet ongeveer een halve centimeter speling hebben bij het brede deel van je voet.

Misschien wist je het niet, maar ieders voeten worden ietsje langer tijdens hardlopen. Dus wat kan je doen om hier rekening mee te houden? Schuif je tenen naar de voorkant van je schoen en kijk of er een duim tussen de achterkant van de schoen en je hiel past. Als dat het geval is dan heb je genoeg wiebel ruimte tijdens het hardlopen. Controleer ook de buigzaamheid van de schoen voordat je hem aantrekt. Een verkeerd buigpunt van de schoen met betrekking tot je voeten kan leiden tot pijn onder de voetboog. En voordat je begint met hardlopen is het natuurlijk belangrijk om een proefrit te maken!

Beste hardloopschoenen van Asics.

Top vier

Hieronder heb ik mijn top vier gemaakt voor de vier beste hardloopschoenen van Asics die er op dit moment zijn.

1.        Asics Gel Nimbus 22

Nimbus is op dit ogenblik de beste collectie van Asics voor de allround hardloper.

Deze fantastische hardloopschoen is gemaakt voor de lange afstanden. Door de zachte gel demping in de hiel zorgt de hardloopschoen voor een goede schok absorptie. Deze schoen heeft dus een heerlijke schokdemping en zit ook nog eens geweldig. Asics heeft de gel technologie in de voorvoet verbeterd. Hierdoor worden je voeten minder belast en krijg je meer energie tijdens het lopen. Deze schoen geef je meer stabiliteit en heeft een zacht ademend bovenwerk. Dit is de 22e editie van Nimbus en die is behoorlijk aangepast op een aantal punten. De Asics Gel Nimbus 22 is werkelijk de perfecte hardloopschoen. Met de nieuwe middenzool is de schoen nog soepeler en beter in elkaar gezet.

Voor heren: 144,95

Voor vrouwen: 144,95

2.        Asics Gel- Cumulus 21

Dit is een hardloopschoen die het maximale haalt uit je hardlopen. Deze schoen is geschikt voor lange- en ook voor korte afstanden. Iedere schok wordt optimaal gedempt en de schoen heeft een uitstekende veerkracht. De gel technologie is verwerkt in de voorkant en achterkant van de zool en verbetert je loop kwaliteiten. Het bovenvlak van de schoen is ademend. De verschillende technologieën zorgen voor een natuurlijke loopstijl. De schoen reageert op jouw manier van lopen en zorgt voor extra stabiliteit. De binnenzool die in de schoen zit vormt zich bij het eerste moment naar jouw voeten. Al met al is dit een schoen die zeer veelzijdig is.

Voor mannen: 123,99

Voor vrouwen: 139,99

3.        Asics Gel- Kayano

Deze hardloopschoen zit zeer comfortabel en ondersteunt je voet voor lange afstanden. De gel technologie in de achtervoet en voorvoet absorbeert iedere stap die je zet. Deze hardloopschoen zorgt voor meer stabiliteit en demping.

Voor mannen: 158,-

Voor vrouwen: 139,99

4.        Asics gt-20008 hardloopschoen

Deze hardloopschoen is voor de veelzijdige hardloper. De schoen is stevig en licht en heeft een goede schokdemping waardoor de schoenzool zowel geschikt is voor korte als lange afstanden. Deze schoen is prima voor je dagelijkse training.

Voor mannen  112,95

Voor vrouwen 118,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *