Energiefiteten.nl De website over energie fit eten!

Beste Crosstrainer

Mijn top 8 beste crosstrainers voor thuis fitness!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Beste crosstrainer? De crosstrainer is een populair fitnessapparaat en makkelijk om er een thuis te hebben, zo hoef je voor je workout de deur niet uit. En kan je lekker thuis trainen. Met dit apparaat train je bijna je hele lichaam. Lees snel verder!

Beste crosstrainer

Wil jij ook de beste crosstrainer hebben maar kom je er niet uit welke dat dan moet zijn? Ben jij je aan het oriënteren en wil je geen verkeerde keuze maken? Dan ben je hier op de goede plek.

Een crosstrainer kopen kan je verschillende voordelen opleveren. Ten eerste ga je gezonder door het leven door alleen al een crosstrainer te gebruiken, wat al een positief effect kan hebben op je conditie en bloeddruk. Het vermindert ook gelijk de kans op hart en vaatziekten. En als je last hebt van rugklachten of zwakke spieren, is het een ideaal apparaat om deze te gaan versterken. Misschien klinkt het een beetje gek maar dit apparaat is weinig belastend voor rug, knieën en enkels. Daarnaast door de crosstrainer te gebruiken train je jouw hele lichaam. Dit wordt ook wel een full body workout genoemd.

Als je de crosstrainer gaat gebruiken zal je ook afvallen maar wanneer je zorgt voor een gevarieerde workout met veel intervallen zal je merken dat je nóg meer calorieën gaat verbranden op de crosstrainer.

Hieronder heb ik een top 8 van de beste crosstrainers gemaakt die in mijn ogen de beste zijn.

Senz Sports C7000

De Senz Spots C7000 is een prachtig apparaat en dat laten de makers van deze crosstrainer ook echt zien. De gloednieuwe high-end crosstrainer is voorzien van een 7 inch TFT scherm dat draait op Android. Hierop zijn een aantal bekenden apps geïnstalleerd zoals sport applicaties en Netflix. Je kunt dan tijdens het sporten gewoon je favoriete films en series kijken. Deze kroonsteen is voorzien van een groot touchscreen scherm waar onder andere een duidelijk overzicht van jouw trainer wordt weergegeven. Het Android besturingssysteem zorgt ervoor dat wat jij op je telefoon hebt dus ook hierop te zien is. Je kunt muziek video’s kijken terwijl je flink aan de bak gaat.

Het vliegwiel zit aan de voorkant en is 12 kg zwaar. Het zware vliegwiel aan de voorkant zorgt voor extra stabiliteit. Bij het ontwikkelen van het apparaat hebben ze vooral gekeken om een zo goed mogelijk vloeiende beweging te krijgen als je op dit apparaat aan de gang gaat. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de pedalen te verzetten waardoor je een lange of een korte lengte pas krijgt en de crosstrainer is dus ook geschikt voor verschillende lichaamslengtes.

Deze crosstrainer heeft een gewicht van 85 kg en dit zorgt ervoor dat hij heel stabiel staat. Het heeft hoogwaardig kwaliteit onderdelen en is dan ook geschikt voor intensief gebruik. Dus voor thuis maar ook zeker voor professionele doeleinden zoals in de sportschool. Naast de 12 ingebouwde trainingsprogramma’s die je via touchscreen kunt aanklikken, is deze crosstrainer geschikt voor zowel de beginnende sporter als zeer ervaren sporter. Ook heeft deze crosstrainer een hartslag programma die ervoor kan zorgen je gewenste hartslag kunt krijgen tijdens het trainen.

1199 Euro

Focus fitness Fox 3 – beste crosstrainer

De Focus Fitness Fox 3 is de beste crosstrainer die er op dit moment te verkrijgen is. Hij is zeer stabiel en is bijzonder krachtig en ziet er ook nog eens goed uit. Dit apparaat heeft geen tablet houder maar tijdens de training heb ik nog geen vervelend gevoel gehad. Je kunt deze crosstrainer echt jaren gebruiken en is zeker een prima apparaat voor thuis. De lengtepas van dit apparaat is 40 cm lang. Hierdoor voelt de pas natuurlijk aan. De Fox 3 is voorzien van een degelijke staalconstructie en heeft een eigen gewicht van 48 kg. Je kunt op dit apparaat zeer stabiel trainen en is belastbaar tot 120 kg.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 7 kg en dat maakt het trainen op de Fox 3 zeer comfortabel. Bovendien zorgt dit vliegwiel voor een mooie ronde rotatiepunt. Dit apparaat is echt muisstil, heeft verstelbare voetpedalen en is geschikt voor verschillende lichaamslengtes.

399 Euro

De Focus Fitness Fox 5 iPlus

De Focus Fitness Fox 5 iPlus beschikt over vele mogelijkheden en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De hoge kwaliteit is af te lezen aan het zware vliegwiel van 10 kg. Deze crosstrainer heeft verstelbare voetpedalen en in de hoek verstelbare lengte pas. Het zware gewicht van een apparaat en het hoogwaardige weerstand systeem is erg goed ontwikkeld. Het heeft ook vernieuwde antislip handgrepen om meer verschillende spiergroepen in het bovenlichaam te trainen. Deze crosstrainer kun je ook koppelen aan een app op je telefoon of tablet zodat je interactief kunt trainen.

De Fox 5 crosstrainer is voorzien van de iPlus module dit betekent dat de crosstrainer gekoppeld kan worden aan een tablet of smartphone via Bluetooth. De Fox 5 iPlus is een fantastische crosstrainer om lekker intensief te gebruiken. Hij is ijzersterk en beschikt over een zeer zwaar vliegwiel waardoor hij lekker stabiel staat en heerlijk soepel in gebruik is. Deze crosstrainer heeft een uitgebreid display zodat je heerlijk jouw trainingen kunt uitvoeren.

799 Euro

Focus fitness Fox 3 HRC

De focus fitness Fox 3 HRC crosstrainer onderscheidt zich van de normale Fox 3 doordat het mogelijk is om draadloos met een borstband te trainen. Deze borstband wordt meegeleverd.

De voordelen van deze crosstrainer:

Je hoeft bij trainen niet de middelste handvaten van de crosstrainer met hartslagsensor vast te pakken om de hartslag te meten. De sensoren geeft slechts een indicatie van de hartslag aan. De Fox 3 HRC is de ideale crosstrainer voor de thuissporter. De crosstrainer is niet alleen stabiel en sterk maar ook nog eens geruisloos. De Fox 3 HRC is zo ontworpen dat de voetpedalen in drie standen te verstellen zijn en het vliegwiel van 7 kg kun je met de Fox 3 HRC op een zeer natuurlijke manier trainen.

Dit apparaat is voorzien van 18 trainingsprogramma’s waarmee je jezelf kunt blijven uitdagen, zo blijft de training lekker afwisselend. Je kunt ook je gegevens opslaan zoals je eigen lengte, je gewicht en je geslacht. De Fox 3 HRC weegt 48 kg en is voorzien van een degelijke staalconstructie. Het is dankzij de stabiele constructie mogelijk om een persoon tot 120 kg te laten crossen.

415 Euro

Focus Fitness Fox 5

De Focus Fitness Fox 5 is een erg stabiele en soepele crosstrainer. Dit apparaat is muisstil en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Dit apparaat heeft veel mogelijkheden en is gemaakt van mooi stevig materiaal. The Fox 5 heeft een zwaar vliegwiel van 10 kilo. Dit apparaat is echt bedoeld om jarenlang intensief thuis te gebruiken en heeft 2 jaar garantie.

Dit apparaat heeft ook verstelbare voetpedalen en heerlijke handgrepen. The Fox 5 iPlus kun je ook aan een app koppelen zodat je heerlijke trainingen kunt uitvoeren op jouw telefoon of tablet. Het voordeel is dat je interactief kunt trainen met allerlei online trainingsprogramma’s, of natuurlijk gewoon een lekker muziekje kunt luisteren. Veel mensen ervaren het trainen als leuker door het luisteren naar iets zodat ze de training langer kunnen volhouden.

774 Euro

Focus Fitness Fox 4

De focus fitness Fox 4 crosstrainer is een uitstekend apparaat. Deze crosstrainer wordt vaak thuis gebruikt en met zijn zware vliegwiel aan de voorkant is hij zeer stabiel. The Fox 4 is een unieke crosstrainer in deze prijsklasse. Het vliegwiel van de Fox 4 bevindt zich aan de voorkant. Het grote voordeel hiervan is dat op dit apparaat weinig ruimte tussen je benen en je voeten is. De ruimte tussen de voetpedaal is namelijk 9 cm. Dat geeft dit apparaat een natuurlijke loopbeweging. Tijdens het trainen voelt die zeer comfortabel aan en dat komt door het 7 kg vliegwiel die erop zit.

De Fitness Fox 4 heeft een zeer uitgebreide display en je hebt gelijk toegang tot vele trainingsprogramma’s. Het duidelijk leesbare kleuren scherm laat je kiezen uit twee voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die variëren tussen helling interval en met 16 weerstandsniveau. Je kunt natuurlijk ook je eigen trainingsgegevens hiermee aflezen zoals je afstand, snelheid en de aantal calorieën die je hebt verbrand. Dit is een top apparaat om jouw persoonlijke trainingsdoelen te bereiken.

649 Euro

ProForm Endurance 520E

De ProForm Endurance 520E Crosstrainer is een fantastisch apparaat. Deze crosstrainer heeft een verzameling van een aantal trainingsprogramma’s die zijn gemaakt door gecertificeerde personal trainers. Verbind je tablet via Bluetooth met deze iFit Coach Ready en begin aan je workout met je eigen personal trainer. Als je dit zou willen is een abonnement verplicht. Wat het voordeel hiervan kan zijn is dat je gemotiveerd blijft en je ontvangt ook nog eens nieuwe trainingsmogelijkheden. Dit kan je helpen om jouw trainingsdoelen te halen.

Dit apparaat heeft 18 trainingsprogramma’s om jezelf uit te kunnen dagen en een ingebouwde tablet houder om al jouw activiteiten op te kunnen zien. Ook is deze crosstrainer verstelbaar met de hellingshoek. Zo is het net alsof je een berg beklimt zonder dat je de woonkamer verlaat. Deze hellingshoek is van 0 tot 20. Ook heeft deze crosstrainer ingebouwde hartslagsensoren, zo kun je eigen hartslag zien tijdens de training. Deze kun je dat aflezen op het display.

849 Euro

Focus Fitness Senator

Met de Focus Fitness Senator crosstrainer heb je echt een apparaat in huis gehaald die alles kan. Deze crosstrainer is aan de voorkant aangedreven en dit totale apparaat weegt 70 kg en is zeer stabiel tijdens het gebruik.

Het vliegwiel van de Senator crosstrainer bevindt zich aan de voorzijde van dit apparaat. Het zorgt voor soepele natuurlijke loopbewegingen tijdens het crossen de Senator crosstraining heeft een zeer smalle opbouw waardoor de binnenkant van de voeten slechts 9 cm uit elkaar staan. De lengte van dit apparaat Is 174 cm, dit is een relatief kleine crosstrainer en past hij moeiteloos in de meeste slaapkamers.

Op deze crosstrainer zit in een display die strak is ontworpen, zo kun je eenvoudig door de vele functies scrollen met een eenvoudig te bedienen controller. De controller geeft je toegang tot 12 trainingsprogramma’s met 32 training levels, en persoonlijk te definiëren programma’s en toegang tot vele gegevens als afstand, snelheid, aantal verbrande calorieën, hartslag, wattage en nog veel meer. Al deze programma’s gaan ervoor zorgen dat je jouw persoonlijke trainingsdoelen kunt halen en dat je je kunt blijven uitdagen op jouw gewenst niveau.

Het eigen gewicht van 70 kg maakt dat de Senator crosstrainer zeer stabiele trainingen kunt uitvoeren. De drie steunpunten zorgen ook nog eens dat de crosstrainer waterpas kan worden ingesteld. Dit zorgt ervoor dat het crossen op dit apparaat zeer comfortabel aanvoelt.

849 Euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *